Evästeasetukset Ruokiemme valmistus - Royal Canin

Royal Canin -ajattelutapa

Tulosta
Ruokiemme valmistus

Kuinka ruokamme valmistetaan

 

Laatu ja turvallisuus

Royal Caninin tuotannossa noudatetaan erittäin tarkkaa laadunvalvontaa. Kaikki raaka-aineiden toimittajat ovat sopimustuottajia, jotka hyväksytään erillisen hyväksymismenettelyn kautta. Tähän menettelyyn liittyy mm. raaka-aineiden analysointi sekä tilojen ja tuotannon tarkastus. Kaikki tehtaalle tulevat raaka-aineet tarkastetaan ja tuotannossa noudatetaan elintarviketuotannosta tuttuja valvonta- ja tarkastusohjelmia. Näytteitä tuotteista otetaan läpi tuotannon. Näytteistä valvotaan sekä tuotteen elintarvikehygieenistä- että ravitsemuksellista laatua. Näin ollen valmiista tuotteista on olemassa tehtaan laboratoriossa analysoidut tulokset sekä raaka-aineiden että pakatun tuotteen laadun osalta. Kyseiset näytteet myös säilytetään vähintään vuoden ajan, jolloin niitä voidaan tarvittaessa tutkia myöhemminkin.

Mainitun omavalvonnan lisäksi Suomen elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) suorittaa jatkuvaa markkinavalvontaa myynnissä oleville lemmikkien ruoille. Tämä tarkoittaa sitä, että Eviran
tarkastaja käy ottamassa satunnaisnäytteitä myymälöissä myytävistä pakkauksista ja näytteet analysoidaan Eviran toimesta. 

ISO-sertifiointi – takuu laadusta

ISO-sertifiointi takaa yrityksen laadukkuuden. Royal Caninin tuotantolaitoksilla Ranskassa on ISO 9001 -sertifikaatit ja vuodesta 2005 lähtien myös ISO 14001.

ISO-sertifikaatin saaminen ei kuitenkaan yksin riitä. Royal Caninin tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu, että yhtiö on edelläkävijä kissojen ja koirien tarpeisiin kehitetyn ravitsemuksen tarjoajana, jatkaa yksilöllisiin tarpeisiin kehitetyn räätälöidyn ravinnon kehittämistä ja ottaa huomioon lemmikkien ravitsemukselliset tarpeet.

Maittavuus

Vaikka tietty ruoka olisi ravitsemuksellisilta ominaisuuksiltaan kuinka hyvä tahansa, se on arvotonta, mikäli eläin ei halua sitä syödä.

Mahdollisimman hyvän maittavuuden varmistamiseksi Royal Canin -tuotteiden kehityksessa tutkitaan ja huomioidaan kaikki maittavuuteen vaikuttavat tekijät raaka-aineesta ja tuotteen reseptistä nappulan ominaisuuksiin; kokoon, muotoon, rakenteeseen, tiheyteen ja pintakerroksen koostumukseen. Maku ja tuoksu pyritään kehittämään kaikin tavoin parhaaksi mahdolliseksi kyetäksemme tarjoamaan houkuttelevan tuotteen todellisille asiakkaillemme -kissoille ja koirille.

Korkealaatuiset valkuaisaineet

Kirjainyhdistelmä L.I.P. on lyhenne sanoista Low Indigestible Protein. Kun huomaat tämän lyhenteen tuotteen koostumuksessa, se tarkoittaa, että ruokaan on käytetty erittäin korkealaatuisia, äärimmäisen hyvin sulavia valkuaisaineen lähteitä. Jotta valkuaisainetta voidaan kutsua L.I.P. -valkuaisaineeksi, täytyy vähintään 90 % kyseisestä valkuaisaineesta sulaa ruoansulatuskanavassa ja olla näin elimistön helposti hyödynnettävissä.

Äärimmäisen hyvin sulavien valkuaisaineiden käyttö vähentää paksusuoleen kertyvän sulamattoman jätteen määrää. Suuri määrä sulamatonta valkuaisainetta lisää käymisreaktioita paksusuolessa ja voi aiheuttaa ilmavaivoja sekä löysää ja haisevaa ulostetta.

Kaikissa Royal Canin -tuotteissa käytetään erittäin korkealaatuisia valkuaisaineita, jotka on valittu äärimmäisen tarkasti ja joiden laatua tarkkaillaan läpi tuotantoprosessin.

Tuotteiden pakkaaminen

Royal Canin -ruoat on pakattu ainutlaatuisiin pakkauksiin, joiden sisältämää happipitoisuutta on laskettu ruoan maittavuuden ja ravitsemuksellisen laadun säilyttämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä yksinomaan Royal Caninilla käytössä olevan pakkausmenetelmä ja ilmatiiviisti suljetut pakkaukset varmistavat, että ruokamme ovat aina tuoreita ja niiden ravitsemuksellinen teho säilyy ihanteellisena koko tuotteen käyttöajan.

Tuotteidemme pakkauksiin tämä pakkaustapa on merkitty "Contolled Atmosphere" -logolla.

Tuotekehitys: nappulan koko, muoto ja rakenne

Innovaatiomme eivät lopu ruoan reseptin kehittelyyn. Kissan ja koiran rotu, ikä, koko ja erityisherkkyydet on huomioitu myös nappuloiden mallia suunniteltaessa.

Nappuloiden koko, muoto ja rakenne vaihtelevat sen mukaisesti, millaiselle kissalle tai koiralle ne on tarkoitettu. Esimerkiksi siamilaisille kissoille, joiden tiedetään poimivan nappulan suuhunsa juuri tietyllä tavalla kielellään ja hampaillaan ja syövän hyvin nopeasti, on kehitetty pitkulainen nappula, jonka rakenne kannustaa kissaa pureksimaan. Nappulan pureksiminen hidastaa syömisnopeutta ja mekaanisen hankausvaikutuksen vuoksi auttaa myös pitämään hampaan pinnan puhtaampana. Pienikokoisille iäkkäille koirille tarkoitetut nappulat taas ovat helposti kostutettavia, mikä auttaa mahdollisista hammasongelmista kärsivää koiraa ruoan syömisessä.

Tuotekehittely: koirien ja kissojen valinnat

Lopullisen valinnan nappuloissa käytettävästä muodosta, koosta ja rakenteesta tekevät kissat ja koirat itse. Kun Bulldog -ruoan nappulaa kehitettiin, 26 englanninbulldoggia testasi 10 samalla reseptillä valmistettua mutta erimuotoista ja -kokoista nappulaa. Koirille tarjottiin maittavaa Bulldog -ruokaa läpinäkyvistä lasikulhoista ja syöminen videoitiin kulhon alapuolelle piilotetuilla kameroilla. Videoita analysoimalla voitiin arvioida, miten koirat poimivat suuhunsa ja pureskelivat eri muotoiset nappulat ja kuinka kauan ne käyttivät aikaa syömiseen.

Tämän videokokeen ja kasvattajaverkostoomme kuuluvilta buldoggikasvattajilta saatujen kommenttien avulla lopulliseen tuotteeseen valittiin aallon muotoinen nappula, joka bulldogin on helppo poimia suuhunsa ja pureksia.

Vastaavalla tavalla on kehitetty tuotteissamme käytettävät lukuisat eri muotoiset ja kokoiset nappulat.

  • facebook
  • youtube