Evästeasetukset Ravitsemuksen tavoitteet - Royal Canin
Koti Ravitsemus Royal Canin -ajattelutapa Ravitsemuksen tavoitteet

Royal Canin -ajattelutapa

Tulosta
Ravitsemuksen tavoitteet

Terveellisen ravitsemuksen tavoitteet

Tieteellisen ja eläinlääketieteellisen tutkimuksen ansiosta ravitsemuksen perinteisten tehtävien (energian tuotanto sekä elimistön rakennus-, korjaus- ja ylläpitotehtävät) lisäksi ravinnolla voidaan nykyään katsoa olevan myös ehkäiseviä ja joissain tapauksissa hoitavia vaikutuksia. Näiden uusien hyötyjen löytäminen on merkinnyt myös Health Nutrition -ravitsemuksen syntyä.

Perusravitsemuksella on kaksi tavoitetta:

  • Elimistön rakennus- ja korjaustehtävät sekä ylläpito: Aminohapot, kivennäisaineet, hivenaineet, vitamiinit ja rasvahapot täyttävät tavalliset ravinnontarpeet elimistön kehityksen ja ylläpidon kannalta.                                                                                                                                                                                                                  
  • Energian tuottaminen: Koiran tärkeimpiä energianlähteitä ovat rasvat ja hiilihydraatit. Erityisesti kissat tarvitsevat myös valkuaisaineita energia-aineenvaihduntaansa varten.

Health Nutrition -ravitsemus vie ajattelun seuraavalle tasolle kahden pidemmälle viedyn tavoitteen ansiosta:

  • Ravitsemus ja ennaltaehkäisy: Ruoka-annokseen on sisällytetty joitain ravintoaineita (antioksidantteja, prebiootteja, kuituja, välttämättömiä rasvahappoja jne.), joiden avulla voidaan ehkäistä mm. ruoansulatusongelmia ja ikääntymisen vaikutuksia.                                                                                                                                                     
  • Ravitsemus ja hoito: Ruokaan lisätään tiettyjä ravintoaineita ja toisaalta siinä rajoitetaan joidenkin ravintoaineiden saantia, jotta voidaan tukea hoito- tai toipumisprosessia, hillitä sairauden oireiden ilmenemistä tai hidastaa sairauden etenemistä.

Health Nutrition -ravitsemuksen historia

Royal Caninin missiona on aina ollut terveellisen Health Nutrition -ravitsemuksen tarjoaminen kaikille kissoille ja koirille. Terveellinen ravitsemus varmistaa yli 50 ravintoaineen (valkuaisaine, rasva, hiilihydraatti, aminohapot, rasvahapot, kivennäisaineet, vitamiinit ja hivenaineet) turvallisen ja tasapainoisen saannin. Tuotteidemme reseptien kehitys perustuu monimutkaiseen ravintoainepalapeliin, jonka oikeanlainen kokoaminen mahdollistaa kissojen ja koirien yksilölliset tarpeet täyttävän ruoan valmistuksen. 

Tuotekehitys on puhtaasti tieteellistä toimintaa, jossa eläin ja sen tarpeet asetetaan reseptin kehittelyn keskiöön; raaka-aineet valitaan niiden laadun ja sisältämiensä ravintoaineiden sekä ravitsemuksellisen hyödyn perusteella. Royal Caninin ravisemusfilosofia poissulkee kaikki lähestymistavat, jossa ruoan ominaisuudet tuodaan esiin pelkästään korostamalla raaka-aineiden alkuperää (lammas, lohi, riista), ilman ravintoainelähtöistä näkökulmaa.

Muuttuvaa tiedettä

Eläinlääketieteellinen ravitsemus on tiede, joka pyrkii tunnistamaan tarpeelliset ravintoaineet ja niiden merkityksen nautitun määrän perusteella. Se on ala, josta saadaan jatkuvasti uutta tietoa: Vuonna 2009 hakusanojen "terveys" ja "ravitsemus" alla luokiteltujen julkaisujen määrä (2 746) oli yli kaksinkertaistunut reilussa vuosikymmenessä (1 331 julkaisua vuonna 1995).

Joka vuosi markkinoille tulee aivan uudenlaisia eläinten ruokia ja ravintokoostumuksia, jotka sisältävät välttämättömien, terveyttä ylläpitävien ravintoaineiden lisäksi erilaisia terveysongelmia ehkäiseviä ja elimistöä suojaavia ainesosia. On arvioitu, että esimerkiksi koirien odotettu elinikä on kohonnut kolmella vuodella 15 viime vuoden aikana.

Nykyisin kissoille ja koirille kehitetyissä ruokavalioissa voidaan huomioida eläinten erikoistarpeet, puutostilojen ehkäisy tai muut erityisvaatimukset, joista saadaan tietoa jatkuvan tutkimustyön avulla.Tutkijat ja suurimmat lemmikkieläinten ruoan valmistajat tietävät nyt, että koiria pitäisi ruokkia sen mukaan, ovatko ne pentuja, täysikasvuisia vai vanhoja ja toisaalta sen mukaan, ovatko ne pieni-, keski-, suuri- vai jättikokoisia.

Mitä kissoihin tulee, olemme tunnistaneet niiden erilaiset ravintotarpeet paitsi iän, myös elintapojen, herkkyyden ja jopa rodun mukaan (esimerkiksi persialaiset, Maine Coonit ja siamilaiset).

Jatkuvan tieteellisen kehityksen ansiosta perinteiset ruokavaliot ovat kehittyneet nykypäivänä yksilölliseksi ehkäiseväksi ja hoitavaksi ravitsemukseksi.

  • facebook
  • youtube