Evästeasetukset Koirien ruokavaliot - Royal Canin

Royal Canin -ajattelutapa

Tulosta
Koirien ruokavaliot

Size Health Nutrition - Terveellistä ravitsemusta läpi elämän

Royal Canin Size Health Nutrition -ruoat tarjoavat koirille yksilöllisiin tarpeisiin perustuvaa ravintoa. Tuotteiden ominaisuuksissa huomioidaan koiran tarpeet paitsi koon, iän, fysiologisen tilan ja aktiivisuuden, myös erityisten herkkyyksien suhteen. Eri kokoisten koirien eroavaisuudet ovat paljon muutakin kuin ulkonäköön liittyviä seikkoja.

Erilaiset ruoansulatuskanavat

Vaikka suurella koiralla on pientä koiraa suurempi vartalo, suhteessa vartalon kokoon niiden ruoansulatuskanava on itseasiassa hyvin pieni. Kun ruoansulatuskanavan paino on pienillä koirilla jopa 7 % koiran painosta, käsittää se suurilla koirilla vain noin 2,7 % koko koiran painosta.

Suurille koirille tarkoitetuissa ruoissamme onkin korkea energiapitoisuus, jotta ruokien annoskoko voidaan pitää kohtuullisena. Näin voimme tarjota koiralle sen tarvitseman energiamäärän kuormittamatta turhaan suolistoa suurilla ruoka-annoksilla.

Erilainen kasvu ja elinajanodote

Pienikokoiset koirat kasvavat nopeasti - ne voivat saavuttaa aikuiskoon jo kahdeksan kuukauden iässä. Toisaalta pienikokoisten koirien elinajanodote on pitkä, 11 - 14 vuotta. Suurten koirien kohdalla tilanne on päinvastoin, niiden kasvu aikuiskokoon voi viedä jopa kaksi vuotta ja niiden odotettu elinajan pituus, rodusta riippuen, on noin kahdeksan vuotta.

Siinä missä pienet koirat tarvitsevat nopean kasvunsa tueksi runsaasti energiaa ja ravintoaineita, suurikokoiseksi kasvavien pentujen energiansaannin tulisi olla kasvuaikana hyvin maltillista. Energiansaantia säätelemällä voidaan varmistaa suuren koiran turvallinen ja tasainen kasvu koko sen pitkän kasvujakson ajan ja välttyä liian nopean kasvun ja mahdollisen ylipainon mukanaan tuomilta ongelmilta.

Koska suurikokoisten koirien odotettu elinaika on lyhyempi, on niiden ruokavalion syytä sisältää paljon pieniä koiria varhaisemmassa vaiheessa ravintoaineita, jotka tukevat elinvoiman ylläpitoa.

Erilainen energiantarve

Pienet koirat tarvitsevat suuriin koiriin verrattuna lähes kaksinkertaisen määrän energiaa painoonsa nähden. Energiantarpeen täyttämiseksi pienemmät koirat tarvitsevat ruokaa, joka sisältää runsaasti rasvaa ja valkuaisaineita ja tarjoaa energiaa noin 90 kaloria jokaista painokiloa kohden. 

  • facebook
  • youtube