Evästeasetukset Omega-6-rasvahapot - Royal Canin
Koti Ravitsemus Ravintoaineet Rasvat Omega-6-rasvahapot

Rasvat

Tulosta

Omega-6-rasvahapot

Linoleenihapon saanti on välttämätöntä solukalvojen synteesille. Puute ilmenee turkin kuivuutena, haurautena ja ohentumisena. Se vaikuttaa myös ihon terveyteen: ihosta tulee herkempi kuivumiselle ja tulehduksille.

Omega-6-sarjan rasvahapot, linoli- ja arakidonihappo, ovat biologisesti välttämättömiä rasvahappoja. Koirat kykenevät syntetisoimaan tarvitsemansa arakidonihapon linolihaposta, mutta kissojen elimistössä tämä synteesi ei toimi tehokkaasti, minkä vuoksi kissan tulee saada arakidonihappoa tarpeeksi ravinnosta. Linoleenihaposta valmistetaan myös pitkäketjuista gammalinoleenihappoa (GLA).

Merkitys kehossa

Omega-6-rasvahapot ovat välttämättömiä hormonaalisesti aktiivisten molekyylien, prostaglandiinien muodostumiselle. Prostaglandiinit ovat tärkeitä mm. lisääntymistoimintojen säätelyssä. Omega-6-rasvahapot vaikuttavat myönteisesti myös ihon terveyteen ja turkin kuntoon.

Luonnolliset lähteet

Kasviöljyt, kuten auringonkukkaöljy, sisältävät yleensä runsaasti omega-6-rasvahappoja, erityisesti linolihappoa. Jotkin tyydyttymättömät eläinrasvat, joita saadaan siasta ja etenkin siipikarjasta, voivat myös sisältää kohtuullisesti linoleenihappoa (siipikarjan kohdalla jopa 20 %). Toisaalta naudanrasva (ihra, voi) sisältää erittäin vähän linoleenihappoa. Arakidonihappoa saadaan erityisesti eläinperäisistä rasvoista.

  • facebook
  • youtube