Muut ravintoaineet

Tulosta

Probiootit

Probiootilla tarkoitetaan suun kautta otettavaa, elävää organismia, joka vaikuttaa myönteisesti suolistoflooran tasapainoon ja jolla voidaan ehkäistä tai hoitaa eläinten ruoansulatusongelmia. Probioottien säännöllinen käyttö voi myös parantaa yleisesti terveyttä ja etenkin parantaa immuniteettia

Yli 90 % kehon soluista on itse asiassa ruoansulatuskanavan bakteereja. Paksusuolessa voi olla jopa 10¹² (kymmenen, jonka perässä on 12 nollaa) bakteeria grammassa.

Merkitys kehossa

Probiootit ovat hyödyllisiä bakteereja, jotka ravinnon kautta nautittuina pystyvät asettumaan suoleen mahdollisesti haitallisten, patogeenisten bakteerien asemesta. Ihmisten hapatettujen maitotuotteiden (kuten jogurtin) säännöllinen käyttö perustuu samaan periaatteeseen.

Tietyt maitohappobakteerit (esim. Lactobacillus acidophilus) pystyvät nopeuttamaan koirien ja kissojen toipumista bakteeriperäisestä suolitulehduksesta.

Luonnolliset lähteet

Euroopassa on hyväksytty kaksi probioottia kissojen ja koirien täysravinnon lisäaineeksi: Lactobacillus acidophilus ja Enterococcus faecium.

  • facebook
  • youtube