Muut ravintoaineet

Tulosta

GLM, viherhuulisimpukka

Viherhuulisimpukkauutteella on nivelrikon ehkäisemisen ja hoidon kannalta kiinnostavia ominaisuuksia. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että viherhuulisimpukkauutetta saavien koirien kivut ovat vähentyneet ja nivelten liikkuvuus on parantunut. Viherhuulisimpukka lievittää tulehdusta, ylläpitää ruston kuntoa ja torjuu hapettumisen aiheuttamia vaurioita. 

Tuoreet, raa’at simpukat kuuluvat Uuden-Seelannin rannikolla elävien maorien perinteiseen ruokavalioon. Näillä rannikolla asuvilla ihmisillä esiintyy vähemmän nivelrikkoa kuin sisämaassa asuvilla ihmisillä. Tämä havainto johti useisiin tutkimuksiin, ja viherhuulisimpukan tulehdusta lievittävät ominaisuudet osoitettiin pian.

Merkitys kehossa

Uuden-Seelannin rannikolta pyydettävät viherhuulisimpukat saavat jatkuvasti merivirtojen tuomia uusia ravinteita. Simpukat suodattavat merivettä ja ottavat siitä talteen tärkeät ravinteet.

Viherhuulisimpukkauute sisältääkin paljon mahdollisia aktiivisia aineita, jotka estävät niveltulehdusta: omega-3-rasvahappoja, kondroitiinia, glutamiinia, E- ja C-vitamiinia sekä hivenaineita (sinkkiä, kuparia ja mangaania).

Luonnolliset lähteet

Viherhuulisimpukkajauhetta uutetaan uusiseelantilaisen Perna canaliculus -viherhuulisimpukan kudoksesta. Simpukan sisältämien vaikuttavien aineiden säilyttäminen uuttamisen aikana vaatii varovaisuutta.

  • facebook
  • youtube