Muut ravintoaineet

Tulosta

Aloe vera

Aloe veralla on useita ominaisuuksia, jotka yhdessä vaikuttavat ihoon erittäin myönteisesti. Se aktivoi kollageenin muodostumista. Paikallisesti palovammoihin käytettynä se edistää kudoksen uusiutumista. Aloe vera vaikuttaa myös tulehdusta ehkäisevästi, stimuloi immuunitoimintoja (ja estää paikallisia tulehduksia) sekä torjuu solujen hapettumismekanismeja

Jo muinaiset egyptiläiset hyödynsivät Aloe veran hoitavia ominaisuuksia palovammojen, tulehdusten ja ihosyöpäläisten hoidossa 1 500 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Latinassa aloe tarkoittaa kasvia ja vera totta.

Merkitys kehossa

Aloe veralla on arpikudoksen muodostumista tehostavia ominaisuuksia, kun sitä käytetään paikallisesti tai suun kautta. Ominaisuudet liittyvät todennäköisesti tiettyjen polysakkaridien – kuten asemannaanin – vaikutukseen yhdessä suurten aminohappo-, E- ja C-vitamiini- ja sinkkipitoisuuksien sekä välttämättömien rasvahappojen kanssa.

Luonnolliset lähteet

Aloe veraa saadaan Aloe-suvun (Liliacea) kasveista, joita esiintyy luonnonvaraisena Afrikassa ja Meksikossa. Juuri kasvien lehdistä saadaan tehokkainta Aloe vera -uutetta.

  • facebook
  • youtube