Evästeasetukset Sinkki - Royal Canin

Kivennäisaineet

Tulosta

Sinkki

Sinkki on hivenaine, jota tarvitaan elimistössä kauttaaltaan, mutta erityisesti kollageenin ja keratiinin muodostumisessa. Riittävä sinkin saanti nopeuttaa arpeutumista ja haavojen paranemista sekä ylläpitää turkin kuntoa. Sinkin puutos aiheutuu yleensä huonolaatuisesta ruoasta, jossa on runsaasti sinkin imeytymistä haittaavia kuituja tai kivennäisiä. 

Sinkki on välttämättömäksi hivenaineeksi luokiteltava siirtymämetalli, jota elimistö tarvitsee vain vähäisiä määriä. Pohjoismaisilla koiraroduilla on joskus ongelmia sinkin imeytymisen kanssa.

Merkitys kehossa

Sinkki on aineenvaihdunnan koentsyymi. Sitä tarvitaan myös mm. A-vitamiinin kuljetuksessa ja lisääntymisaineenvaihdunnassa. Sinkki ylläpitää ihon terveyttä ja vaikuttaa siten karvapeitteen kuntoon. Lisäksi se auttaa poistamaan laktaatteja, maitohapon suoloja, joita syntyy lyhytkestoisissa, intensiivisissä fyysisissä suorituksissa.

Luonnolliset lähteet

Sinkki esiintyy kivennäissuoloina. Sinkkiä on eläinperäisissä tuotteissa ja täysjyväviljassa. Mikäli sinkkilisää tarvitaan, on hyvä käyttää orgaanista sinkkiä (sinkkiglukonaatti tai -kelaatti), jonka imeytyminen on tehokkaampaa kuin vapaan sinkin.

  • facebook
  • youtube