Evästeasetukset Kalsium - Royal Canin

Kivennäisaineet

Tulosta

Kalsium

Eläimen kokoon ja fyysiseen kuntoon suhteutettu kalsiuminsaanti ehkäisee sairauksia, jotka johtuvat ravintoainepuutoksista (osteofibroosi) tai ravintoaineiden liiallisesta saannista (hallitsematon kalkkiutuminen). Kasvu- ja imetysaikoina kalsiumin saannin pitää olla suurempi. 

Kalsium on makrokivennäiseksi luokiteltava maa-alkalimetalli, jota elimistö tarvitsee suuria määriä. Kalsiumin (Ca) ja fosforin (P) saannin pitää olla täydellisessä tasapainossa ravinnossa.

Merkitys kehossa

Kalsiumilla on kaksi merkittävää tehtävää elimistössä. Elimistön kalsiumista 99 prosenttia on luissa. Yhdessä fosforin kanssa se pitää luuston vahvana. Kalsium ja fosfori muodostavat luiden "sementin".

Kalsium mahdollistaa myös tiedonvälityksen solujen välillä ja aisti-impulssien siirron. Jos ruoassa on paljon kalsiumia, pentu ei pysty käsittelemään liikamäärää. Tämä johtaa siihen, että nautitusta kalsiumista imeytyy vähintään 30 – 40 %, jolloin vaarana on luuston epänormaali kasvu.

Luonnolliset lähteet

Kalsiumia on nisäkkäiden luissa kivennäissuoloina sekä mineraalilähteissä, kuten kalsium-karbonaatti (liitu) ja kalsiumfosfaatti.

  • facebook
  • youtube