Evästeasetukset Sokerit - Royal Canin

Hiilihydraatit

Tulosta

Sokerit eli yksinkertaiset hiilihydraatit, disakkaridit ja trisakkaridit

Sokereilla ei ole ennaltaehkäiseviä tai hoitavia vaikutuksia koirilla ja kissoilla. Ravinnon liiallinen sokeri saattaa aiheuttaa ripulia ja pitkään jatkuessaan ylipainoa. Kun arkikielessä puhutaan sokerista, viitataan hiilihydraattien, kuten sakkaroosin tai fruktoosin makeaan makuun. Kun termiä ei ole määritetty tarkemmin, sillä tarkoitetaan yleensä sakkaroosia (juurikas- tai ruokosokeri), mutta se voi yhtä hyvin viitata myös glukoosiin (rypälesokeri), fruktoosiin (hedelmäsokeri) tai laktoosiin (maitosokeri).

Merkitys kehossa

Vierottamaton kissan- tai koiranpentu saa välittömästi energiaa maidon laktoosista. Jotta laktoosi pilkkoutuisi imeytymiskelpoisiksi glukoosiksi ja galaktoosiksi tarvitaan laktaasientsyymiä. Laktaasin erittyminen elimistössä vähenee, kun maito lakkaa olemasta pääasiallinen ravinto. Myöhemmällä iällä sokereilla ei ole ravitsemuksellista merkitystä kissoille ja koirille, koska ne voivat muodostaa tarvitsemansa veren glukoosin valkuaisaineista.

Luonnolliset lähteet

Sokerit ovat yksinkertaisia energiavarastojen muotoja useimmille kasveille, joissa on hedelmiä, marjoja, juuria tai mukuloita. Ainoa tunnettu tällainen energianlähde elimistössä on laktoosi.

  • facebook
  • youtube