Ruoka lemmikin tarpeiden mukaan

Tulosta
Tiineen koiran ruokinta

HT 42d – ruokavaliot on tarkoitettu käytettäväksi nartuille kiiman ensimmäisestä päivästä aina tiineyden 42. päivään asti. Ruokavalioiden koostumuksessa huomioidaan emon erityiset ravitsemukselliset tarpeet juuri kyseisenä ajanjaksona. Ruoan energiapitoisuus on kohtuullinen, vastaten tiineyden alkuvaiheen tarvetta, kun sikiöiden kasvu on maltillista eikä emon energiantarve ole vielä kohonnut. Ruoan ravintoainekoostumus puolestaan on täydennetty sikiöiden ihanteellisen kehityksen ja emon hyvinvoinnin varmistamiseksi. Erityisen tärkeitä ravintoaineita alkutiineyden kannalta ovat mm. omega-3-rasvahapot, joiden oikeanlainen tasapaino tukee pentujen hermoston ja näkökyvyn kehittymistä. Antioksidantit, kuten C- ja E-vitamiini sekä beta-karoteeni, puolestaan ehkäisevät tiineyden aikana lisääntyvän oksidatiivisen stressin haitallisia vaikutuksia.  B-ryhmän vitamiini foolihappo taas on erityisen tärkeä ravintoaine nopeasti jakautuville soluille ja ravinnon korotetun foolihappopitoisuuden on tutkimuksissa todettu ennaltaehkäisevän kitalakihalkioiden muodostumista pennuille.

HT 42d – ruoat ovat erittäin hyvin sulavia, varmistaen ravintoaineiden tehokkaan hyväksikäytön elimistössä sekä suoliston moitteettoman toiminnan ja ulosteen hyvän laadun. Erinomaisen sulavuuden lisäksi ruoansulatuskanavan hyvinvointia tukee ruoan oikeanlainen kuitukoostumus. Prebioottiset kuidut auttavat lisäksi tasapainottamaan suoliston bakteerikantaa.  Tuotteen maittavuutta on kehitetty entisestään, erityisesti alkutiineyden ruokahaluttomuudesta kärsiviä narttuja silmälläpitäen. Koiran koon mukaan suhteutettu nappulakoko helpottaa etenkin pienten koirien syömistä, vaikuttaen näin ruoan kokonaisvaltaiseen maittavuuteen.

Tiineyden loppuvaiheessa ja imetyksen aikana emon energiantarve ja mm. valkuaisaineen tarve lisääntyvät selvästi. Tällöin suosittelemme siirtymistä Starter-ruokavaliolle (Mini, Medium, Maxi), jotka on tarkoitettu vieroitusikäisille pikkupennuille sekä nartuille tiineyden viimeisen kolmanneksen ja imetyksen aikana.  Ruokavalion vaihto on aina syytä tehdä maltillisesti, lisäten uutta ruokaa aiemmin käytetyn sekaan vähitellen, samalla entisen ruoan määrää vähentäen. Noin viikon kuluttua ruoka-annos voi olla kokonaan uutta ruokaa.

  • facebook
  • youtube