Ruoka lemmikin tarpeiden mukaan

Tulosta
Sterilisaation ja kastraation vaikutukset kissan ravitsemukseen

RÄÄTÄLÖITYÄ RAVITSEMUSTA LEIKATULLE KISSALLESI

Sterilointi/kastrointi vaikuttaa monella tavalla kissan aineenvaihduntaan sekä ruokahaluun. Samaan aikaan kun kissan energiantarve leikkauksen myötä vähenee, taipumus syödä enemmän kasvaa, jolloin ylipainon riski lisääntyy yli kolminkertaiseksi. Tämä muutos tuleekin ottaa huomioon kissan ruokavaliossa heti leikkauksen jälkeen, jottei ylipaino-ongelmia ehtisi tulla. Steriloiduilla kissoilla on myös kohonnut riski virtsakivien muodostumiseen, mikä tulee huomioida kissan ruokavaliossa.

 
RC_Sterilised_Cat_Facebook_kuva_1_560x292_2016
 

Miksi säilykevaihtoehto soveltuu leikatulle kissalle?

Royal Canin – säilykeruoat ovat täysravintoa, jotka sisältävät kaikki kissan tarvitsemat ravintoaineet oikeassa suhteessa. Säilykkeet sopivat käytettäviksi joko sellaisenaan tai vastaavaan kuivaruokaan yhdistettynä.

Säilykkeen tarjoaminen eläimelle on perusteltua useassa eri tapauksessa. Leikatuille kissoille säilyke soveltuu erityisen hyvin korkean kosteuspitoisuutensa ansiosta. Kissat juovat luonnostaan hyvin vähän, mikä altistaa virtsan väkevöitymiselle rakossa ja virtsakivien kiteytymiselle. Säilykkeen sisältämä neste lisää kissan nesteensaantia ja laimentaa virtsan väkevyyttä. Säilykeruoka auttaa myös kissan painonhallinnassa laimentamalla ruoka-annoksen energiapitoisuutta suhteessa tarjottuun annoskokoon.

 
RC_Sterilised_Cat_Facebook_kuva_2_560x292_2016
 

Yhdistelmäruokinta - ihanteellinen kokonaisuus

Usein ruokavaliosta saadaan rakennettua ihanteellinen kokonaisuus yhdistämällä kuivaruoka ja säilyke. Yhdistelmäruokintaa käytettäessä tulee huomioida sekä kuivaruoan että säilykkeen energiapitoisuus ja suunnitella ruoan annostelu sen mukaisesti. Royal Caninin kissanruokapakkauksissa tämä on huomioitu niin, että annosteluohjetaulukoista löytyvät suositellut ruokintaohjeet sekä pelkälle kuivaruoalle että yhdistelmäruokinnalle.

  • Lue lisää yhdistelmäruokinnasta tästä
 
RC_Sterilised_Cat_Facebook_kuva_3_560x292_2016
 

Ruokavaliot leikatuille kissoille

Royal Canin FELINE HEALTH NUTRITION sarjasta löydät ravitsemusratkaisut, jotka tukevat leikatun kissan hyvinvointia.

Kuusi räätälöityä kuivaruokavaihtoehtoa kissasi yksilöllisiin tarpeisiin

Leikatun kissan ravitsemusratkaisut myös eläinlääkäriasemilta

Sterilointi/kastrointi vaikuttaa monella tavalla kissan aineenvaihduntaan sekä ruokahaluun. Kissalle saattaa kertyä ylipaino kun sen aktiivisuus vähenee ja ruokahalu kasvaa.

 
RC_Sterilised_Cat_Facebook_kuva_4_560x292_2016
  • facebook
  • youtube