Ruoka lemmikin tarpeiden mukaan

Tulosta
Säännölliset terveystarkastukset

Säännölliset terveystarkastukset

Kissat ja koirat ovat monille kuin perheenjäseniä − lemmikin omistajana sinäkin teet varmasti parhaasi antaaksesi ystävällesi pitkän ja onnellisen elämän. Tätä tavoitetta tukevat sekä hyvin suunniteltu ruokavalio että säännölliset terveystarkastukset.

Säännöllisestä terveystarkistuksesta kannatta tehdä rutiini, joka kestää koko lemmikin elämän ajan. Me Royal Caninilla suosittelemme, että tarkistat lemmikkisi joka päivä. Tunnustele koko eläimen keho läpi ja varmista, että sen silmät, korvat, suu, tassut ja sukuelimet näyttävät normaaleilta.

Tämän lisäksi eläin on hyvä viedä säännöllisesti eläinlääkäriin terveystarkastukseen. Näin mahdolliset sairaudet voidaan löytää jo varhaisessa vaiheessa. Useimmat kasvattajat vievät pennut eläinlääkärin tarkistettaviksi ennen niiden luovuttamista.

Näkymätöntä kipua

Vaikka lemmikkisi vaikuttaisi täysin terveeltä, on terveystarkastus silti useimmiten hyvä idea. Etenkin kissat ovat taitavia piilottelemaan kipujaan, ja monet sairaudet jäävät sen vuoksi ajoissa huomaamatta.

Parhaassa tilanteessa saat tiedon sairaudesta jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja ennen kuin se ehtii aiheuttaa varsinaisia oireita. Näin myös paranemisennuste kasvaa.

Ikääntymisen myötä lisääntyy myös kissojen ja koirien terveystarkastusten tarve ja lemmikki kannattaa viedä eläinlääkärintarkastukseen vuosittain. Lemmikin terveys ja hyvinvointi on erityisen tärkeää huomioida myös tiettyjen elämäntapahtumien, kuten kissan kastroinnin, yhteydessä.

Mitä terveystarkastus pitää sisällään?

Terveystarkastusten sisältö vaihtelee klinikoiden välillä. Tarkastus perustuu kuitenkin aina lemmikin ikään ja sen mahdollisiin terveysongelmiin.

Tavallisesti kuunnellaan eläimen sydän ja keuhkot sekä arvioidaan eläimen liikkumista. Myös lemmikin iho, vatsa, leuat, hampaat ja nivelet tarkistetaan tai tunnustellaan. Lemmikiltä saatetaan ottaa myös verinäyte. Veriarvot kertovat muun muassa maksan ja munuaisten toiminnasta.

Ravitsemustarpeet

Oikean ruokavalion valinnalla saattaa olla suuri merkitys kissasi tai koirasi terveydelle. Pyri tarjoamaan lemmikillesi ruokaa, joka on räätälöity sen elämäntilanteen ja aktiivisuustason mukaan.

Voit kysyä neuvoja ikääntyneen lemmikin ruokintaan myös eläinlääkäriltäsi. Lisätietoa Royal Canin - ruokavalioista löydät täällä.

  • facebook
  • youtube