Evästeasetukset Oikeanlaista ravintoa kuivaruoan ja säilykkeen muodossa - Royal Canin

Ruoka lemmikin tarpeiden mukaan

Tulosta
Oikeanlaista ravintoa kuivaruoan ja säilykkeen muodossa

Monet kissan- ja koiranomistajat haluavat tarjota ystävälleen monipuolisia makuelämyksiä ja tarjoavat siksi lemmikilleen sekä kuivaruokaa että säilykettä. Usein yhdistelmäruokinnan valitseminen perustuu ajatukseen, että lemmikki arvostaa vaihtelua, ja säilykeruokaa lisätään ruokavalioon lähinnä ”maun vuoksi”. Säilykeruoka kannattaa kuitenkin valita samalla huolellisuudella kuin kuivaruoka, sillä ne molemmat ovat tärkeä osa tasapainoista ruokavaliota. 

Laajempi valikoima, parempi tarkkuus

Kissan tai koiran säilykeruoan valinta kannattaa tehdä samalla ruoan ravintoarvoihin pohjautuvalla täsmällisyydellä kuin kuivaruoan kohdalla. Royal Caninin -säilykeruokavalikoima on nyt aiempaa laajempi, jotta sinun olisi helpompaa löytää ravitsemuksellisesti toisiaan täydellisesti tukevat ruoat. Kissat haluavat tavallisesti saada säilyke- ja kuivaruoan erillään, kun taas koirat suosivat ruokien sekoittamista. Tutkimusten mukaan toiset kissat haluavat säilykeruokansa viipaleina kastikkeessa ja toiset paloina hyytelössä. Royal Canin on tuonut myyntiin uuden säilykeruokamuodon, murekkeen, jonka ansiosta kissoilla on nyt entistä enemmän valinnan varaa.   

Kaikki Royal Canin -säilykeruoat on suunniteltu vastaamaan täydellisesti ja kokonaisvaltaisesti kissojen ja koirien ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Ne sisältävät muun muassa optimoidun määrän aminohappoja, rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja. 

 Säilyke- ja kuivaruoka – mikä ero?

Selkein ero säilyke- ja kuivaruuan välillä on vesipitoisuus. Kuivaruoka kuivataan valmistusprosessin aikana ja valmis kuivaruokanappula sisältää noin 8−10 % vettä. Säilykeruoka sen sijaan sisältää vettä noin 70−85 %. 

Toinen erottava tekijä on maittavuus. Korkeampi vesipitoisuus tekee säilykeruoan rakenteesta pehmeämmän ja lisää sen makua ja tuoksua, mitä monet kissat ja koirat arvostavat. Vesipitoisuus lisää myös kissan ja koiran kylläisyyden tunnetta ja laimentaa sen virtsaa. Säilykeruoan pehmeä koostumus sopii hyvin myös hammasongelmista kärsiville lemmikeille.  

Royal Canin -säilykeruoat pakataan ilmatiiviisiin pakkauksiin, jotka käsitellään korkeassa lämpötilassa ja paineessa valmistuksen aikana. Koska pakkaukset ovat täysin tiiviitä ja tuote käytännössä steriili, eivät bakteerit, home tai hiiva pääse kasvamaan. Se tekee tuotteesta mikrobisesti turvallisen. Tuotteen sisältämä rasva ei härskiinny eikä hapetu, koska sitä ei altisteta ilmalle. Tämän vuoksi säilykeruuassamme ei tarvita myöskään hapettumisenesto- tai säilöntäaineita. 

Royal Caninin valikoimista löytyy säilykeruoka jokaisen kissan ja koiran tarpeisiin.

Jokainen yksittäinen suupala on huolellisen valmistusprosessin lopputulos: ruoan ravintoainesisältö on tasapainotettu ja koostumus suunniteltu vastaamaan lemmikkien mieltymyksiä. Ruoat tukevat lisäksi eläimen ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja yleistä hyvinvointia.    

Säilykeruokapalojen sopiva koko, muoto ja koostumus varmistavat ruoan maittavuuden ja oikeanlaisen suutuntuman. Esimerkiksi eläimen iän mukaan mukautettu ruokapalojen koko ja koostumus varmistavat, että syöminen onnistuu hyvin niin nuorilla kuin vanhemmilla hampailla. 

Näin säilytät säilykeruokaa

Avaamaton pakkaus

 • Säilytä säilykeruokaa kuivassa paikassa ja huoneenlämmössä.
 • ”Turvonnut” pakkaus voi alkaa vuotaa ja se tulee siksi hävittää. Voit palauttaa tuotteen myös ostoliikkeeseen. Turpoaminen voi olla merkki esimerkiksi pakkauksen vaurioitumisesta.
 • Royal Caninin säilykeruoka voidaan pakastaa, mutta pakastaminen saattaa vaikuttaa ruuan koostumukseen ja siten ruuan maittavuuteen.

Avattu pakkaus

 • Avattu säilykeruokapakkaus tulee säilyttää erillisessä suljetussa rasiassa tai pussinsulkijalla suljettuna jääkaapissa.
 • Avattu säilykeruoka säilyy jääkaapissa on noin 1−2 päivää.

Näin säilytät kuivaruokaa

Avaamaton pussi

 • Kuivaruokapussi tulee säilyttää puhtaassa, kuivassa ja viileässä paikassa.
 • Valitse oikeankokoinen pakkaus. Pussin avaamisen jälkeen kissasi tai koirasi tulee syödä ruoka noin kolmessa kuukaudessa.

Avattu pussi

 • Myös avattu ruokapussi tulee säilyttää puhtaassa, kuivassa ja viileässä paikassa.
 • Ruoka tulee säilyttää alkuperäisessä pussissaan ja pussi tulee sulkea mahdollisimman tiiviisti
 • Säilytä ruokapussi ilmatiiviissä muovi- tai metalliastiassa.  Näin ruoan maittavuus ja tuoreus säilyvät entistä paremmin 

Tarjoa ruoka näin

 • Säilykeruoka on hyvä tarjota huoneenlämpöisenä.
 • Älä koskaan anna kissasi tai koirasi syödä suoraan säilykeruokapurkista tai -pussista. Pakkausten terävät reunat voivat aiheuttaa haavoja.
 • Kissalla ja koiralla tulee olla aina raikasta ja puhdasta vettä. Säilykeruoka sisältää enemmän vettä kuin kuivaruoka, mutta säilykeruuan tarjoaminen ei silti korvaa veden perustarvetta.
 • Käytä erillisiä astioita vedelle, kuivaruualle ja säilykeruualle. Tiskaa astiat joka päivä. 
 • Jos sekoitat säilyke- ja kuivaruokaa, on tärkeää että otat huomioon molempien ruokien ravintosisällöt.  Älä yliruoki lemmikkiäsi! 
Monet kissanomistajat ruokkivat lemmikkiään sekä säilyke- että kuivaruoalla. Lähde SCB 2012.

Monet kissanomistajat ruokkivat lemmikkiään sekä säilyke- että kuivaruoalla. Lähde SCB 2012.

 • Tutustu kissojen Feline Breed Nutrition rotukohtaisiin säilykkeisiin  tästä.
 • Tutustu koirien Breed Health Nutrition rotukohtaisiin säilykkeisiin  tästä.
 • Tutustu Feline Health Nutrition -säilykkeisiin  tästä.
 • Tutustu Urban Life -säilykkeisiin  tästä.
 • Tutustu pienten koirien säilykkeisiin  tästä.
 • facebook
 • youtube