Ruoka lemmikin tarpeiden mukaan

Tulosta
Care-ruokavaliot koirien erityistarpeisiin

Care-ruokavaliot koirien erityistarpeisiin

Perusterveen koiran ravinnon tarkoituksena on luovuttaa sopivasti energiaa ja ravintoaineita päivittäiseen tarpeeseen sekä tukea koiran hyvinvointia. Toisinaan koirilla voi kuitenkin esiintyä erityistarpeita, joihin voidaan vastata oikeanlaisella ruokavaliolla.

Nivelten hyvinvointi

Suurten koirien aktiivisuus yhdistettynä suureen massaan kuormittaa niiden niveliä. Ajan myötä niveliä saattaa alkaa särkeä, mikä voi johtaa jäykkyyteen tai rajoittaa tai hidastaa liikkumista. Maxi Joint Care -ruokavalio on kehitetty nivelherkkyydestä kärsiville koirille. Nivelvaivojen ensioireet saattavat olla hyvinkin huomaamattomia, eikä koira osaa kertoa, että sen on hankala päästä aamuisin ylös. Tyypillisiä nivelvaivojen ensioireita ovat: että koira ei kävele, leiki, juokse, kiipea portaita tai hyppää autoon yhtä usein tai helposti kuin aiemmin. Mikä tahansa näistä vaivoista saattaa johtua kivusta, joten on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Nivelien ennenaikaista ikääntymistä voidaan ehkäistä pitämällä koira ihannepainoisena, tarjoamalla sille säännöllisesti liikuntaa sekä ruokaa, joka sisältää niveliä suojaavia ravintoaineita. Maxi Joint Care -ruokavalio sisältää ainutlaatuisen ravintoaineyhdistelmän, joka sisältää mm. hydrolisoitua kollageenia, joka tukee nivelrustoa ikääntymisprosessin aikana ja ylläpitää nivelten hyvinvointia. Lisäksi ruoan EPA-DHA-rasvahapot edesauttavat koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vähäkalorisena ruokana Maxi Joint Care auttaa ylläpitämään ihannepainoa ja vähentää niveliin kohdistuvaa kuormitusta.

 
 

Ihon ja turkin hyvinvointi

Ihon tehtäviin kuuluu suojata elimistöä ulkoisilta ärsykkeiltä, osallistua aineenvaihdunnallisiin toimintoihin ja lämmönsäätelyyn, immuunipuolustukseen sekä aistitoimintoihin. Ihon ja turkin ylläpitoon kuluukin iso osa – jopa 30 % – päivittäisestä valkuaisaineiden tarpeesta. Erityisesti tämä korostuu pitkä- ja runsasturkkisilla koirilla. Karvat ovat lähes kokonaan rakentuneet valkuaisaineesta, erityisesti keratiinista.

Erilaiset iho-ongelmat ovat yleisiä koirien keskuudessa. Näkyviä merkkejä ovat kuiva, ärtynyt tai punoittava iho, kuiva tai rasvainen turkki, kutina ja raapiminen sekä hilseily. Oikeanlaisella ravinnolla voidaan tukea ihon ja turkin hyvinvointia. Tärkeitä ravintoaineita ovat erityisesti omega-3- ja omega-6-rasvahapot, antioksidantit sekä monet vitamiinit ja kivennäisaineet (esim. A-vitamiini, B-ryhmän vitamiinit, sinkki ja kupari). Ihon suojamuuria voidaan vahvistaa erityisen patentoidun P.I.N.C.H.-ravintoaineyhdistelmän avulla, joka sisältää neljää B-ryhmän vitamiinia sekä aminohappo histidiinin.

Tutustu Size Health Nutrition -ruokiin, jotka on kehitetty erityisesti herkkäihoisille koirille

 

Taipumus ylipainoon

Jopa joka kolmas koira on ylipainoinen, ja määrä on jatkuvasti kasvussa. Ylipainoisen koiran elinajanodote on yleensä lyhyempi, ja ne sairastavat useammin kuin ihannepainoiset lajitoverinsa. Liika paino kuormittaa luustoa ja niveliä ja voi pahentaa mm. sydän- ja hengitystiesairauksien oireita. Sterilointi tai kastrointi voi altistaa koiran ylipainolle. Tämä kannattaa huomioida ruokavaliossa jo muutama viikko ennen leikkausta, kuitenkin viimeistään heti leikkauksen jälkeen.  Samoin tietyn rotuiset koirat voivat olla taipuvaisempia painon kertymiselle. Ruokavalio, joka sisältää vähän energiaa, mutta riittävästi valkuaisaineita ja kuituja, soveltuu painonhallintaan. Kuidut lisäävät kylläisyydentunnetta ja laskevat ruoan energiatiheyttä, jolloin annoskoko pysyy sopivan reiluna. Kuivaruoan lisäksi runsaasti kosteutta sisältävät säilykeruoat ovat kevyt vaihtoehto ylipainoiselle koiralle.

Tutustu Size Health Nutrition -ruokiin, jotka on kehitetty erityisesti leikatuille koirille sekä painonhallintaan

 
Article_Banners_1060x350__Dog_19_2016
 

Herkkä ruoansulatus

Toiset koirat kärsivät ruoansulatusongelmista, kuten löysästä ulosteesta tai ripulista, oksentelusta ja ilmavaivoista. Erityisesti suurikokoisilla koiraroduilla on taipumusta ruoansulatuskanavan herkkyyteen johtuen mm. lyhyemmästä ruoansulatuskanavasta, pidemmästä suoliston läpäisyajasta ja erilaisesta suolen seinämän läpäisevyydestä verrattuna pienikokoisiin koiriin, joilla vaivana voi taas olla ummetus. Lisäksi mm. huonosti sulava tai sopimaton ravinto sekä hotkiminen voivat johtaa ruoansulatusongelmiin. Vääränlainen kuitukoostumus ja huonosti sulanut ruoka aiheuttavat paksusuolessa bakteerikäymistä, joka voi johtaa ilmavaivoihin sekä löysään ja pahanhajuiseen ulosteeseen. Ruoansulatuskanavan hyvinvointia voidaan tukea erinomaisesti sulavilla valkuaisaineilla ja oikeanlaisella kuitutasapainolle sekä prebiooteilla, jotka edistävät hyödyllisten suolistobakteerien kasvua ja suolen limakalvon solujen hyvinvointia. Nk. L.I.P.-valkuaisaineet (Low Indigestible Protein) ovat äärimmäisen hyvän sulavuutensa perusteella valittuja valkuaisaineita, joiden sulavuus on vähintään 90 %. Selkeä merkki toimivasta ruoansulatuksesta on säännöllisesti pieni määrä koostumukseltaan kiinteitä ulosteita, jotka eivät haise epämiellyttävälle.

Tutustu Size Health Nutrition -ruokiin, jotka on kehitetty erityisesti koirille, joilla on herkkä ruoansulatus

 

Erityistä maittavuutta pienille, nirsoille koirille

Etenkin pienikokoiset koirarodut ovat tunnetusti valikoivia sen suhteen, mitä haluavat syödä. Size Health Nutrition Mini Exigent tyydyttää nirsoimmankin koiran ruokahalun nappulan erityisen valmistusmenetelmän sekä erittäin maistuvien valmistusaineiden ansiosta. Nappulan rapea kuori ja pehmeä sisus tekevät siitä erityisen houkuttelevan ja maittavan. Lisäksi ruoka tukee turkin hyvinvointia ja vähentää hammaskiven kertymistä, mikä voi vaivata erityisesti pieniä koirarotuja.

  • facebook
  • youtube