Ruoka lemmikin tarpeiden mukaan

Tulosta
Care-ruokavaliot kissojen erityistarpeisiin

Care-ruokavaliot kissojen erityistarpeisiin

Perusterveen kissan ravinnon tarkoituksena on luovuttaa sopivasti energiaa ja ravintoaineita päivittäiseen tarpeeseen sekä tukea kissan hyvinvointia. Toisinaan kissoilla voi kuitenkin esiintyä erityistarpeita, joihin voidaan vastata oikeanlaisella ruokavaliolla.

Virtsateiden hyvinvointi

Kissoilla on luontainen taipumus juoda vähän ja ne pystyvät tuottamaan hyvin väkevää virtsaa. Tämä voi altistaa kissan virtsatieongelmille. Kissan ylipaino, kastraatio ja sterilisaatio, epäaktiivinen elämäntyyli tai perinnöllinen alttius voivat lisätä kissan riskiä virtsakivien muodostumiselle. Terveenkin kissan virtsassa voi esiintyä pieniä määriä kiteitä. Oikeanlaisen ruokavalion avulla sekä muut riskitekijät huomioimalla on kuitenkin mahdollista estää näiden muodostuminen virtsakiviksi tai virtsateiden tukoksiksi. virtsatiesairauden ovat yleinen syy eläinlääkärikäynneille ja ne aiheuttavat paitsi epämukavaa oloa kissalle, myös runsaasti huolia omistajille. Urinary Care -kuivaruoka on kehitetty terveille kissoille tukemaan kissan virtsateiden hyvinvointia. Sen erityinen koostumus tasapainottaa virtsan kivennäisainepitoisuutta ja laskee virtsan pH-arvoa, luoden virtsaan mahdollisimman epäsuotuisat olosuhteet virtsakiteiden muodostumiselle. Saatavana on myös Urinary Care Wet -säilyke, joka sopii käytettäväksi ainoana ravintona tai yhdessä Urinary Care -kuivaruoan kanssa.

 

Tutustu kissojen virtsateiden hyvinvointia tukeviin tuotteisiin

 

Eroon karvapalloista

Päivittäinen turkinhoito kuuluu kissojen luonnolliseen käytökseen, ja se auttaa turkkia pysymään takuttomana ja puhtaana. Nuollessaan turkkiaan kissat kuitenkin nielevät osan irtoavasta karvasta, mikä saattaa johtaa karvapallojen muodostumiseen. Niellyt karvat poistuvat pääosin suoliston kautta ulosteen mukana, mutta toisinaan kertyneet karvapallot aiheuttavat oksentelua. Hankalimmillaan karvapallojen kertyminen voi aiheuttaa ummetusta ja jopa suolistotukoksia. Erityisesti karvapallot voivat vaivata pitkäturkkisia kissoja. Myös vuodenaika ja kissan elämäntyyli vaikuttavat karvapallojen yleisyyteen: keväällä ja kesällä karvaa irtoaa runsaammin, ja sisäkissoilla karvapallot ovat tyypillisempiä kuin ulkoilevilla kissoilla, sillä sisäkissat kuluttavat yleensä runsaasti aikaa turkinhoitoon. Hairball Care -kuivaruoka sekä Hairball Care Wet -säilyke on kehitetty karvapallojen aiheuttamien ongelmien ehkäisyyn. Ruokavalioiden oikea kuitutasapaino tehostaa karvojen poistumista ulosteen mukana ja vähentää oksentelua. Tuotteet sopivat käytettäväksi sellaisenaan tai yhdistelmäruokintana.

 

Tutustu kissojen karvapallo-ongelmien ehkäisyyn suunniteltuihin tuotteisiin

Article_Banners_1060x350_Cat_18_2016

Herkkä ruoansulatus

Toiset kissat kärsivät ruoansulatusongelmista, kuten löysästä ulosteesta tai ripulista, oksentelusta ja ilmavaivoista. Ongelmat voivat johtua mm. huonosti sulavasta tai sopimattomasta ravinnosta tai hotkimisesta. Väärä kuitutasapaino ja huonosti sulanut ruoka aiheuttavat paksusuolessa bakteerikäymistä, joka voi johtaa ilmavaivoihin sekä löysään ja pahanhajuiseen ulosteeseen. Digestive Care -kuivaruoka on kehitetty tukemaan ruoansulatuksen toimintaa. Se sisältää erinomaisesti sulavia valkuaisaineita (nk. L.I.P.-valkuaisaineet, Low Indigestible Protein, ovat äärimmäisen hyvin sulavia valkuaisaineita, joiden sulavuus on aina vähintään 90 %) ja oikeanlaisen kuitukoostumuksen (frukto-oligosakkarit, psyllium), jotka tukevat ruoansulatuskanavan hyvinvointia ja toimintaa. Ruoan erityinen nappulamuoto edistää ruoan pureskelua ja hidastaa syömistä. Digest Sensitive -säilyke on erittäin hyvin sulava ja kehitetty herkkävatsaisille kissoille. Selkeä merkki toimivasta ruoansulatuksesta on säännöllisesti pieni määrä koostumukseltaan kiinteitä ulosteita, jotka eivät haise epämiellyttävälle.

 

Tutustu kissojen ruoansulatusta tukeviin tuotteisiin

 

Ihon ja turkin hyvinvointi

Ihon tehtäviin kuuluu suojata elimistöä ulkoisilta ärsykkeiltä, osallistua aineenvaihdunnallisiin toimintoihin ja lämmönsäätelyyn, immuunipuolustukseen sekä aistitoimintoihin. Kissoilla (karvattomia rotuja  lukuun ottamatta) iho on turkin peitossa. Ihon ja turkin ylläpitoon kuluukin iso osa – jopa 30 % – päivittäisestä valkuaisaineiden tarpeesta. Erityisesti tämä korostuu pitkä- ja runsasturkkisilla kissoilla. Karvat ovat lähes kokonaan rakentuneet valkuaisaineesta, erityisesti keratiinista.

Oikeanlainen ravinto auttaa ylläpitämään ihon ja turkin hyvinvointia. Tärkeitä ravintoaineita ovat erityisesti omega-3- ja omega-6-rasvahapot, antioksidantit sekä monet vitamiinit ja kivennäisaineet (esim. A-vitamiini, B-ryhmän vitamiinit, sinkki ja kupari). Ihon suojamuuria voidaan vahvistaa erityisen patentoidun P.I.N.C.H.-ravintoaineyhdistelmän avulla, joka sisältää neljää B-ryhmän vitamiinia sekä aminohappo histidiinin. Kaikenlaiset muutokset karvan kiillossa, tuuheudessa tai värissä voivat puolestaan kertoa puutteellisesta ruokavaliosta. Hair & Skin Care -kuivaruoka tukee ihon hyvinvointia ja antaa turkille kauniin kiillon jo kolmen viikon käytön jälkeen. Intense Beauty on täysrehusäilyke ihon ja turkin hyvinvointiin. Saatavana Intense Beayty -kastikevaihtoehto tai Intense Beauty -hyytelövaihtoehto.

 

Tutustu tuotteisiin, jotka tukevat kissojen ihon ja turkin hyvinvointia

 
Article_Banners_1060x350_Cat_19_2016
 

Pahanhajuinen hengitys ja hammaskivi

Joillekin kissoille muodostuu helposti hammaskiveä, kun syljessä oleva kalsium kovettaa bakteerien muodostamaa plakkia hampaiden pinnoille. Plakin kertymistä voi ehkäistä harjaamalla kissan hampaat säännöllisesti, mutta hammaskivi on poistettava eläinlääkärin vastaanotolla. Hammaskivi voi aiheuttaa pahanhajusta hengitystä ja ientulehdusta, joka voi edetessään aiheuttaa vakaviakin ongelmia. Kissan suuhygieniasta kannattaakin huolehtia säännöllisesti. Yksi tapa vähentää hammaskiven muodostumista on tarjota kissalle tähän tarkoitukseen kehitettyä Oral Care -kuivaruokaa. Nappulat on suunniteltu suurikokoisiksi, jotta kissa pureskelisi ne. Näin hampaiden pinnat puhdistuvat mekaanisesti. Nappuloihin on lisätty myös natriumpolyfosfaattia, joka sitoo syljen kalsiumia vähentäen sen mineralisoitumista plakin kanssa hammaskiveksi.

 

Tutustu tuotteeseen, joka ehkäisee kissojen hammaskiven muodostumista

 

Taipumus ylipainoon

Jopa joka neljäs kissa on ylipainoinen. Ylipainoisen kissan elinajanodote on yleensä lyhyempi, ja ne sairastavat useammin kuin ihannepainoiset lajitoverinsa. Liika paino kuormittaa luustoa ja niveliä ja voi pahentaa mm. sydän- ja hengitystiesairauksien oireita. Light Weight Care -kuivaruoka, joka sisältää vähän energiaa, mutta riittävästi valkuaisaineita ja kuituja, soveltuu painonhallintaan ja lievän ylipainon tiputtamiseen. Kuidut lisäävät kylläisyydentunnetta ja laskevat ruoan energiatiheyttä, jolloin annoskoko pysyy sopivan reiluna. Kuivaruoan lisäksi runsaasti kosteutta sisältävät säilykeruoat ovat kevyt vaihtoehto ylipainoiselle kissalle. Ultra Light on erityisen kevyt säilykevaihtoehto kissan painonhallintaan. Siitä on saatavana sekä kastike- että hyytelövaihtoehto kissan yksilöllisten mieltymysten mukaisesti.

 

Tutustu tuotteisiin, jotka suunniteltu kissan painonhallintaan

 

Mikäli kissalle on kertynyt runsaasti ylipainoa, laihdutus on aloitettava eläinlääkärin ohjeistuksella.

  • facebook
  • youtube