Usein kysytyt kysymykset

Tulosta

 

Mistä löydän tuotteidenne annosteluohjeet?

Jokaisesta Royal Canin tuotteesta löytyy kissan/ koiran päivittäisen ruokamäärän arvioimisen avuksi tarkoitettu annostelutaulukko. Annosteluohje on toki aina ohjeellinen eläinten yksilöllisyyden vuoksi ja sopivaa ruokamäärää voi jokaisen eläimen kohdalla hieman hakea. Löydät tuotekohtaiset annosteluohjeet myös kotisivuiltamme.

 

Miksi tuotteiden annostaulukoissa käytetään grammamääräistä annostelua?

Grammamääräinen annostelu perustuu yleisiin, asiantuntijoiden suosituksiin ilmoittaa annostelu grammoina. Tilavuuteen perustuviin mitta-astioihin eri kokoiset ja muotoiset nappulat voivat asettua monella eri tavalla, joka johtaa epätarkkaan annosteluun. Punnitsemalla ruoka-annos tarkasti, varmistetaan, että lemmikki saa jokaisella ruokintakerralla ruoka-annoksestaan oikean määrän energiaa ja ravintoaineita. Erityisen tarkkaa tämä on painonhallintaan tarkoitettujen tuotteiden kohdalla.

 

Onko kuivaruoan kostuttamisesta haittaa/ hyötyä?

Tuotteitamme ei ole lähtökohtaisesti suunniteltu kostutettaviksi eivätkä ne joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta juuri turpoa/pehmene. Tällaisia poikkeuksia ovat esimerkiksi pienten pentujen ruoat sekä jotkin ikääntyvien lemmikkien tuotteet. Ruoan kostuttamisesta voi olla hyötyä vieroitusvaiheessa, kun pennut totuttelevat pikku hiljaa kiinteään ruokaan siirtymistä sekä toisaalta ikääntyvän lemmikin kohdalla, jos esimerkiksi hammaspuutoksia on paljon. Toisaalta kuivaruoan syöminen kuivana edesauttaa hampaiden mekaanista harjausefektiä, kun koira pureksii ruoan.

Kuivaruoan kostuttamisesta ei kuitenkaan sinänsä ole haittaa, kunhan kostuttamisaikaa ei pidennä 15-30 minuuttia pidemmäksi. Jotkut yksilöt syövätkin ruoan mieluummin kostutettuna. Joskus pienen nestemäärän lisääminen ruoan joukkoon voi hidastaa syömistahtia, jos sen hillitseminen on tarpeen. Tuotevalikoimastamme löytyy myös erilaisia säilykevaihtoehtoja niille kissoille ja koirille, jotka syövät mieluummin kosteaa ruokaa.

 

 

> Vastasiko tämä kysymykseesi?  Jos ei, ota yhteyttä Kuluttajaneuvojaamme

 

  • facebook
  • youtube