Usein kysytyt kysymykset

Tulosta

 

Mitä tarkoitetaan raaka-ainelähtöisellä ja ravintoainelähtöisellä lähestymistavalla?

Raaka-aineisiin perustuva lähestymistapa koostuu yksinkertaisesta luettelosta ruoan valmistamiseen käytettyjä raaka-aineita. Valmistusainelista ei kuitenkaan yksin riitä kuvaamaan ruoan ravitsemussisältöä eikä sitä, vastaako ruoka eläimen yksilöllisiin ravitsemuksellisiin tarpeisiin.

Ravintoainelähtöinen lähestymistapa tarkoittaa, että ruokaan yhdistetään juuri oikeassa suhteessa 50-70 kissan ja koiran päivittäin tarvitsemaa ravintoainetta. Näille ravintoaineille on asetettu kansainväliset ravintoaineiden saantisuositukset.

Royal Caninilla ruokien reseptit kehitetään perustuen kissojen ja koirien ravintoaineiden tarpeeseen, eli siihen kuinka paljon ruoassa tulee olla esimerkiksi valkuaisainetta, rasvaa, kivennäisiä ja vitamiineja. Tämän vuoksi emme ilmoita pitoisuuksia raaka-aineiden vaan ravintoaineiden osalta. Ravintoainekoostumusta laskettaessa huomioimme viralliset ruokintasuositukset, tieteellisten tutkimusten tulokset sekä tuotteesta riippuen eläimen iän, koon, aktiivisuuden, rodun jne. Raaka-aineet tuotteisiin valitaan sen mukaisesti, että haluttu ravintoainekokonaisuus saadaan luotua.

Lisätietoja ravintoaineista löydät täältä:

Hiilihydraatit

Rasvat

Valkuaisaineet

Kivennäisaineet

Vitamiinit

Muut ravintoaineet

 

Miksi tuotteidenne koostumustiedoissa tapahtuu silloin tällöin muutoksia?

Tuotteidemme reseptit päivittyvät aina tarpeen mukaan viimeisimpien tutkimustulosten, puolueettomien kansainvälisten ravintoainesuositusten sekä sulavuustutkimusten tulosten ja tietojen perusteella. Toimintamme perustana on tieto ja kunnioitus eläimiä kohtaan, ja tuotekehittelymme lähtee aina koirien ja kissojen tarpeista.

Eläinten kunnioittaminen edellyttää sitoutumista tiedon hankkimiseen. Saammekin jatkuvasti uutta tietoa kissoista ja koirista yhteistyössä kasvattajien, eläinlääkäreiden ja ravitsemusasiantuntijoiden kanssa sekä oman tutkimus- ja tuotekehittelyosastomme tutkijoiden jokapäiväisten kokemusten ja tietojen avulla.

Tuotekehittelyssämme lähtökohta ja tavoitteet määräytyvät eläinten tarpeiden mukaan. Tavoitteemme on tarjota eläimille mahdollisimman yksilöllistä ravintoa, joka ottaa huomioon mahdollisimman hyvin sekä eläinten rakenteelliset, fysiologiset että ravitsemukselliset tarpeet.

 

Onko kaikissa kissoille tarkoitetuissa tuotteissanne tauriinia?

Kaikkiin kissanruokiimme lisätään tauriinia. Lisätty määrä riippuu ruoan raaka-ainekoostumuksesta ja käyttötarkoituksesta.  Tauriini on kissoille välttämätön aminohappo ja sitä tarvitaan lukuisiin elimistön eri toimintoihin, kuten sikiönkehitykseen, kasvuun, lisääntymiseen, sydämen ja hermoston toimintojensäätelyyn, rasva-aineenvaihdunnan osaksi ym. Tauriini on myös tehokas antioksidantti ja tärkeä tekijä elimistön puolustusreaktioille.

 

Mitä joissakin tuotteissanne käytetyillä L.I.P.- valkuaisaineilla tarkoitetaan?

L.I.P.-valkuaisaineet (Low Indigestible Proteins) tarkoittavat sellaisia valkuaisaineita, joiden sulavuus on tutkitusti aina vähintään 90%. Tällöin sulamatonta materiaalia jää paksusuoleen korkeintaan 10%, mikä vähentää paksusuolen käymisreaktioita. Tiedetään, että juuri valkuaisaineiden kohdalla esiintyy sulavuudessa eniten vaihtelua, joten laadukkaiden, hyvin sulavien valkuaisaineiden valinta lemmikin ruokavalioon on erittäin tärkeää.

 

 

> Vastasiko tämä kysymykseesi?  Jos ei, ota yhteyttä Kuluttajaneuvojaamme

  • facebook
  • youtube