Usein kysytyt kysymykset

Tulosta

 

 

Millaisia kissojen ja koirien ravitsemukselliset tarpeet ovat?

Kissoilla ja koirilla on monia lajityypillisiä ravitsemustarpeita, jotka poikkeavat niin toisistaan kuin ihmistenkin tarpeista. Lemmikin ruokavalion tulee vastata sen koon, elämänvaiheen, fysiologisen tilan ja fyysisen aktiivisuuden asettamiin tarpeisiin. Ravitsemukselliset tarpeet
muuttuvat lemmikin elinaikana useaan kertaan ja lemmikillä saattaa lisäksi esiintyä joitakin yksilöllisiä erityistarpeita. Myös rotu voi asettaa vaatimuksia lemmikin ruokinnalle. Esimerkiksi pitkäkarvainen kissa tai koira tarvitsee erityisen paljon valkuaisaineita ja rasvahappoja ihon ja turkin uusiutumiseen ja hyvinvointiin. Tasapainoinen ruokavalio täyttää eläimen energian ja ravintoaineiden tarpeet yksilöllisesti ja elämäntilanteen mukaisesti.

 

Miten aloitan lemmikilleni uuden ruokavalion?

Suosittelemme ruokavalion vaihdoksen aina tehtävän asteittain, jotta turhilta ja ikäviltä ruoansulatuskanavan ongelmilta vältyttäisiin. Erityisesti koira on herkkä äkillisille ruokavalion muutoksille.
Uusi ruoka kannattaa hankkia hyvissä ajoin ja sekoittaa sitä vanhaan tuttuun ruokaan noin 7 päivän ajan. Aloita totuttelu sekoittamalla 75% vanhaa ruokaa ja 25% uutta ruokaa ensimmäisenä ja toisena päivänä. Kolmantena ja neljäntenä päivänä sekoitussuhde voi olla 50% - 50%. 
Viidentenä ja kuudentena päivänä uutta ruokaa voi olla jo 75% ja vanhaa 25%. Seitsemäntenä päivänä koira on jo kokonaan totutettu uuteen ruokaan eikä joukkoon enää tarvitse lisätä vanhaa ruokaa. Näin toimimalla koiranruoansulatuselimistöä ei turhaan kuormiteta.

 

Mistä tiedän, mikä on lemmikilleni sopiva määrä ruokaa?

Jokaisesta Royal Canin tuotteesta löytyy kissan/ koiran päivittäisen ruokamäärän arvioimisen avuksi tarkoitettu annostelutaulukko. Eläinten yksilöllisyyden vuoksi  annosteluohje on aina ohjeellinen ja sopivaa ruokamäärää voi jokaisen eläimen kohdalla hieman hakea. Löydät annostelutaulukot tuotekohtaisesti myös kotisivuiltamme.

 

Saako lemmikkini Royal Canin -tuotteesta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet?

Kaikki Royal Canin tuotteet, oli kyseessä sitten kuivaruoka tai säilyke, ovat täysrehuja, jotka kattavat kaikki koirien ja kissojen ravintoainetarpeet. Ruoan joukkoon ei siis ole tarpeen lisätä mitään. Itse asiassa jokainen yksittäinen lisäys voi jopa sekoittaa jo valmiiksi tutkittua
ja koostettua ravintoaineiden palapeliä. Lue lisää ravitsemuksellisesta lähestymistavastamme. Ravintoaineista löydät lisää tietoa ravintoainekohtaisesti:

 

Hiilihydraatit

Rasvat

Valkuaisaineet

Kivennäisaineet

Vitamiinit

Muut ravintoaineet

 

 

> Vastasiko tämä kysymykseesi?  Jos ei, ota yhteyttä Kuluttajaneuvojaamme

 

 

 

 

  • facebook
  • youtube