Evästeasetukset Koirarodut - Villakoira
Koti Koira Koirarodut Villakoira

Koirarodut

Tulosta
villakoira

Villakoira on erittäin oppimiskykyinen ja älykäs

Villakoira on iloinen ja eloisa koirarotu, joka voi jopa oppia tunnistamaan omistajansa epileptisen kohtauksen ensioireet, ennen kuin tämä itse havaitsee niitä. Tiesitkö, että villakoira on Ranskan kansalliskoira? Tai että villakoirilla on taipumus hammasongelmille?

Villakoirassa on hieman sirkuskoiran vikaa

Sanotaan, että villakoira oli rodun alkuaikoina suosittu sirkuskoira. Syynä voi olla koiran oppivaisuuden, vilkkauden ja hyväntuulisuuden lisäksi se, että villakoira nauttii huomiosta. Villakoira saattaa pyrkiä huomion keskipisteeksi kaikin keinoin ja joka tilanteessa. 

Villakoiralle onkin tarjottava toimintaa, leikkihetkiä ja haasteita, jottei se pitkästy. Vaivannäön palkkana on kiltti, sosiaalinen ja lapsirakas perhekoira. Villakoiran kaikki neljä kokomuunnosta – isovillakoira, keskikokoinen villakoira, kääpiövillakoira ja toyvillakoira – ovat luonteeltaan yhtä hurmaavia.

Villakoira on tottelevainen lintukoira

Villakoiran kaltaisia koiria esiintyy jo antiikin ajan reliefeissä. Varsinaisesti rotu syntyi Euroopassa keskiajalla, ja oli maalausten ja muiden merkintöjen perusteella Saksassa yleinen jo 1400-luvulla.

1800-luvulla käydyistä Napoleonin sodista asti villakoira on ollut Ranskan kansalliskoira. Villakoiran ranskankielinen nimi caniche viittaa rodun alkuperään lintukoirana, sillä canard tarkoittaa sorsaa tai ankkaa. Villakoiran saksalainen nimi pudel puolestaan tarkoittaa vedessä loiskimista.

Villakoiran rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Villakoira on mukava seuralainen, joka saattaa sopia myös allergiseen kotiin. Rodulle tyypillinen kihara turkki koostuu villavasta karvasta, joka ei irtoa eikä hilseile yhtä paljon kuin monen muun koiran turkki. Karva kasvaa koko ajan, joten sitä on leikattava tai trimmattava säännöllisesti.

Erilaiset hammasongelmat ovat rodulle tyypillisiä. Villakoirat kärsivät usein myös harmaakaihista, ja pitkäikäisyytensä takia muistakin vanhuusiän sairauksista. Liikunta, sopiva ruokavalio ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä villakoiralle tyypillisiä terveysongelmia.

Villakoiran pentu kasvaa nopeasti

Villakoiran pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka luo pohjaa terveelle elämälle. Pienikokoisen villakoiran pentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu 10 kuukaudessa – ja suuremmilla villakoirilla vielä nopeammin. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa villakoiran pennun ruokinnalle.

Pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Villakoiranpennulle räätälöity Poodle Junior –täysravinto, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Villakoiran pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Hyvä maittavuus – ja terveet silmät

Villakoiralle räätälöity ruoka sisältää luteiinia, zeaksantiinia sekä E- ja C-vitamiineja, jotka hidastavat silmän linssin samenemista ja harmaakaihin syntymistä. Ruoan antioksidanttikoostumus hidastaa vanhenemiseen liittyviä muutoksia, ja omega-3-rasvahapot EPA ja DHA sekä purasruohoöljy edistävät ihon ja turkin hyvinvointia

Lisäksi nappuloiden rakenne aiheuttaa pureskeltaessa mekaanisen hankauksen, mikä ehkäisee hammaskiven muodostumista

 
villakoira-puudeli-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – villakoiran erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Nappulan rakenne on suunniteltu juuri villakoiralle sopivaksi. Villakoiralle räätälöity ruoka sisältää runsaasti hyvälaatuisia proteiineja, vähentää hammasongelmia ja vahvistaa vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube