Evästeasetukset Koirarodut - Tanskandoggi
Koti Koira Koirarodut Tanskandoggi

Koirarodut

Tulosta
Tanskandoggi

Leppoisa tanskandoggi tulee hyvin toimeen muiden kanssa

Tanskandoggit suhtautuvat yleensä rauhallisesti ja ystävällisesti toisiin koiriin ja muihin lemmikkeihin sekä vieraisiin ihmisiin. Ne ovat myös hyvin kärsivällisiä lasten suhteen. Tiesitkö, että rotua on käytetty muun muassa villisian ja isokauriiden metsästykseen? Tai että tanskandoggilla on erityisen herkkä ruoansulatusjärjestelmä?

Kooltaan ja käyttäytymiseltään majesteettinen

Tanskandoggi kiintyy voimakkaasti omistajaansa. Se tulee yleensä hyvin toimeen lasten kanssa, ja yhteiselo onnistuu myös muiden lemmikkieläinten kanssa, kunhan koira tottuu niihin jo pentuna. Herkkä tanskandoggi kannattaa totuttaa meluun ja yllättäviin ääniin jo nuorena.

Varhainen sosiaalistaminen ja positiivisin menetelmin toteutettu tottelevaisuuskoulutus ovat tärkeitä rodun suuren koon takia. Tanskandoggit voivat suhtautua pidättyväisesti vieraisiin, mutta yleensä varautuneisuus väistyy pian loputtoman hellyydenkipeyden tieltä. 

Tanskandoggi on herraskartanoiden koira

Tanskandoggin juuret ulottuvat antiikin aikaan asti. Nykyisen tanskandoggin synnystä ei kuitenkaan ole yksimielisyyttä. Monet koirahistorioitsijat pitävät tanskandoggia saksalaisena rotuna, mutta tanskalaiset tutkijat ovat sitä mieltä, että rodun juuret voidaan jäljittää viikinkiaikojen Tanskaan.

Rotua on varmasti käytetty metsästyksessä, mutta myös vahti- ja seurakoirana linnoissa ja kartanoissa. Aikanaan oli nimittäin merkki arvovallasta, jos oli varaa omistaa suuria koiria ja ruokkia niitä.

Tanskandoggin pentu kasvaa nopeasti isoksi

Tanskandoggin pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka pohjustaa tietä terveelle elämälle. Tanskandoggi saa jo ensimmäisen puolen vuoden aikana puolet aikuispainostaan. Pienikokoisten rotujen koirat painavat täysikasvuisina noin 20 kertaa syntymäpainonsa verran – suuret rodut taas satakertaistavat syntymäpainonsa täysikasvuisina. Kaikilla suurilla roduilla nopea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Onkin tärkeää käyttää tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Tanskandoggin pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Tanskandoggin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Tanskandoggin lyhyt turkki ei suojaa kylmältä kovin hyvin. Tämän kookkaan koiran painosta merkittävä osa on lihasmassaa, joten se tarvitsee terveellistä ja energiapitoista ravintoa. On myös otettava huomioon, että suurella rodulla nivelet kuormittuvat.

Tanskandoggin ruoansulatusjärjestelmä on herkkä, mikä voi vaikuttaa ravinnon imeytymiseen. Tanskandoggilla on esimerkiksi tavallista suurempi riski kaasunmuodostukseen suolistossa sekä mahalaukun kaasuuntumiseen ja kiertymään. Sopiva ruokavalio, liikunta ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä tanskandoggille tyypillisiä terveysongelmia. 

Erinomainen maittavuus – ja suojaa nivelille

Tanskandoggin erityistarpeisiin suunniteltu ruoka koostuu helposti sulavista proteiineista ja valikoiduista kuiduista, jotka ehkäisevät käymisreaktioita suolistossa ja edistävät suoliston bakteeritasapainoa. Huolellisesti mietitty ravintoainekoostumus myös vahvistaa kookkaan rodun niveliä ja luustoa.

Laadukas ravinto helpottaa tanskandoggin painonhallintaa. Lisäksi suurten nappuloiden muoto ja rakenne soveltuvat rodulle erinomaisesti. 

 
tanskandoggi-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – tanskandoggin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Nappulan muoto on suunniteltu juuri tanskandoggille sopivaksi, ja se houkuttaa koiraa pureskelemaan ruokansa. Ruoka sisältää runsaasti laadukkaita proteiineja ja tukee koiran vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube