Evästeasetukset Koirarodut - Shih tzu
Koti Koira Koirarodut Shih tzu

Koirarodut

Tulosta
Shih tzu

Leikkisä shih tzu pitää läheisyydestä

Aina iloinen shih tzu on koirarotu, joka nauttii hellittelystä. Tiesitkö, että tämä pikku kaveri on altis allergioille? Tai että sitä pidettiin onnen tuojana tiibetiläisissä luostareissa?

Shih tzulla on leijonan itseluottamus

Kenties juuri ison itseluottamuksensa ansiosta shih tzu saavutti keisarien suosion ja jopa pyhän aseman. Shih tzun juuret ovat Tiibetissä, missä rodun esivanhempia pidettiin luostareissa karkottamassa pahoja henkiä ja osallistumassa hautajaisseremonioihin. Shih tzua kutsuttiin myös onnen tuojaksi. 

Vuoden 1645 tienoilla Dalai Lama lahjoitti kolme koiraansa Kiinan keisarille. Niitä risteytettiin hovin kiinanpalatsikoirien kanssa, ja näin syntyi shih tzu kou eli ”leijonakoira”. Shih tzun kullankeltainen väri toi mieleen leijonan, joka oli Tiibetin symboli. 

Shih tzun pentu kasvaa nopeasti

Shih tzun pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan. Kymmenessä kuukaudessa pentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu, ja ensimmäisen puolen vuoden aikana pennut kasvavat noin 20 grammaa päivässä. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Onkin tärkeää käyttää tasapainoista täysravintoa, joka edistää pennun vastustuskyvyn ja lihaskunnon kehittymistä. Shih tzun pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Shih tzun rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Shih tzun pitkän ja tuuhean turkin alla on tiheä aluskarva, joka vaatii huolellista hoitoa. Päivittäinen harjaus poistaa lian ja takut, ja pitää turkin kauniin näköisenä. Koiran herkkää ihoa on myös hyvä tarkkailla, sillä kirppujen, siitepölyn tai jonkin muun ärsykkeen aiheuttamat allergiset reaktiot ovat shih tzujen eläinlääkärikäyntien yleisin syy. Oireina voi olla lievää ihottumaa tai vakaviakin iho-ongelmia.

Monen muun pienen rodun tapaan shih tzu on erityisen altis hammassairauksille. Hampaiden säännöllinen harjaus ja rodun erityistarpeisiin suunniteltu Shih Tzu Adult -ruoka auttavat ennaltaehkäisemään hanmmasongelmia. Nappuloiden sopiva muoto houkuttaa tätä lyhytkuonoista pikku koiraa myös pureskelemaan ruokansa kunnolla.

Ihon hyvinvointia ja purutuntumaa 

Shih tzu tarvitsee ruokaa, joka tukee ihon suojamekanismien toimintaa sekä lievittää ihon ja korvien yliherkkyysoireita. Rodun erityistarpeisiin suunniteltu ruoka sisältää purasruohoöljyä, biotiinia, A-vitamiinia ja sinkkiä, jotka ylläpitävät turkin luonnollista kauneutta.

Nappuloiden muoto ja rakenne soveltuvat juuri shih tzun leuoille ja ovat omiaan vähentämään hammaskiven muodostumista

 
shih-tzu-shihtzu-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – shih tzun erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto aikuiselle shih tzulle. Ruoka sisältää laadukkaita proteiineja ja nappuloiden muotoilussa on otettu huomioon shih tzun lyhyt kuono. Ruoka edistää hampaiden terveyttä ja tukee immuunipuolustusta. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira. 

  • facebook
  • youtube