Evästeasetukset Koirarodut - Saksanpaimenkoira
Koti Koira Koirarodut Saksanpaimenkoira

Koirarodut

Tulosta
Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoira on suosittu perhekoira

Saksanpaimenkoira (puhekielessä myös seefferi ja susikoira) on älykkyytensä ja työskentelytarmonsa ansiosta poliisin ja puolustusvoimien suosima rotu, mutta se lukeutuu myös maailman suosituimpiin perhekoiriin. Tiesitkö, että maailman ensimmäinen seefferi oli nimeltään Hektor? Tai että saksanpaimenkoiralla on erittäin herkkä ruoansulatusjärjestelmä?

Saksanpaimenkoira on rohkea ja tottelevainen

Saksanpaimenkoira on kaunisturkkinen ja ruumiinrakenteeltaan raamikas koira, mutta sen maineen – ja suosion – taustalla ovat rodun rohkeus ja käyttöominaisuudet. Älykäs ja fyysisesti vahva koira vaatii runsaasti liikuntaa voidakseen hyvin.

Koirasta voi kouluttaa uskomattoman tottelevaisen ja leppoisan perhekoiran. Se saattaa kuitenkin suhtautua voimakkaan suojelevasti perheeseensä ja kotiinsa, joten se vaatii paljon koulutusta, sosiaalistamista ja toimintaa.

Paimenkoira Hektor

Saksan sana schäfer tarkoittaa paimenta, ja saksanpaimenkoiran juuret juontuvatkin saksalaisiin paimenkoirarotuihin. Upseeri ja ratsumestari Max von Stephanitz aloitti nykyaikaisen saksanpaimenkoiran jalostuksen risteyttämällä erilaisia paimenkoiria ja collieita.

Tavoitteena oli taitava ja kuuliainen käyttökoira. Karlsruhen näyttelyssä 1899 von Stephanitz esitteli maailman ensimmäisen rekisteröidyn saksanpaimenkoiran nimeltään Hektor.

Saksanpaimenkoiran pentu kasvaa nopeasti isoksi

Saksanpaimenkoiran pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka luo pohjaa terveelle elämälle. Pentu saa jo ensimmäisen puolen vuoden aikana puolet aikuispainostaan. Pienikokoisten rotujen koirat painavat täysikasvuisina noin 20 kertaa syntymäpainonsa verran – suuret rodut taas satakertaistavat syntymäpainonsa täysikasvuisina. Kaikilla suurilla roduilla nopea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Saksanpaimenkoiran pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Onkin tärkeää käyttää tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Saksanpaimenkoiran pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Saksanpaimenkoiran turkki vaatii erityistä huolenpitoa

Saksanpaimenkoiran kauniin turkin alle kätkeytyy iho, jonka pH-arvo on tavallista korkeampi. Tavallista emäksisempi iho suosii bakteerien kasvua, joten saksanpaimenkoiralla on suurentunut alttius ihotulehduksille. Lisäksi energisen koiran niveliä ja luustoa on huollettava ja vahvistettava ylikuormituksen välttämiseksi.

Saksanpaimenkoiran ruoansulatusjärjestelmä on erittäin herkkä, mikä voi vaikuttaa ravinnon imeytymiseen. Rodulla voi esimerkiksi esiintyä käymisreaktioita suolistossa. Sopiva ruokavalio, liikunta ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä koiralle tyypillisiä terveysongelmia.

Erinomainen maittavuus – ja toimiva ruoansulatus

Saksanpaimenkoiran täysipainoinen ruoka koostuu helposti sulavista proteiineista ja valikoiduista kuiduista, jotka ehkäisevät käymisreaktioita suolistossa ja tukevat suoliston bakteeritasapainoa. Lisäksi ruoan sisältämät omega-3-rasvahapot, kuten EPA ja DHA, A-vitamiini ja purasruohoöljy edistävät ihon suojamekanismien toimintaa sekä turkin ja ihon hyvinvointia.

Ruoan ravitsemuksellinen koostumus vahvistaa vilkkaan koiran niveliä ja luustoa. Lisäksi nappuloiden muoto on suunniteltu juuri saksanpaimenkoiralle sopivaksi.

 
saksanpaimenkoira-sakemanni-sheefferi-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – saksanpaimenkoiran erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä pennulle että aikuiselle saksanpaimenkoiralle. Ruoka sisältää laadukasta proteiinia, edistää ruoansulatusta ja tukee vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube