Evästeasetukset Koirarodut - Rottweiler
Koti Koira Koirarodut Rottweiler

Koirarodut

Tulosta
Rottweiler

Tasapainoinen rottweiler sopii hyvin harrastuskoiraksi

Rottweiler on itsevarma ja peloton, mutta myös kiltti, uskollinen ja lapsirakas. Tiesitkö, että modernin rottweilerin edeltäjät olivat antiikin roomalaisten mukana valloittamassa Pohjois-Eurooppaa? Tai että rottweiler on altis sydänsairauksille.

Rottweilerin tie vie Roomaan

Kun roomalaiset pari tuhatta vuotta sitten valloittivat Eurooppaa, legioonat taittoivat matkaa jalan. Ruoansaannin turvaamiseksi mukana kuljetettiin karjalaumoja, joita nykyaikaisen rottweilerin esivanhemmat ajoivat ja valvoivat.

Roomalaisjoukot kulkivat usein pienen saksalaisen markkinapaikan Rottweilin halki. Nykyaikaisen rottweilerin edeltäjät olivatkin roomalaisten sotakoirien ja paikallisten saksalaisten paimenkoirien sekä englantilaisten ja hollantilaisten molossityyppisten koirien risteymiä. 

Rottweilerin pentu kasvaa nopeasti isoksi 

Rottweilerin pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka luo pohjaa terveelle elämälle. Pentu saa jo ensimmäisen puolen vuoden aikana puolet aikuispainostaan. Pienikokoisten rotujen koirat painavat täysikasvuisina noin 20 kertaa syntymäpainonsa verran – suuret rodut taas satakertaistavat syntymäpainonsa täysikasvuisina. Kaikilla suurilla roduilla nopea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Rottweilerin pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Rottweilerin pennulle räätälöity Rottweiler Junior -ruoka edistää  pennun vastustuskyvyn ja lihaskunnon kehittymistä. Pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Rottweilerin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Lihaksikas ja liikunnallinen rottweiler tarvitsee tasapainoista täysravintoa ja runsaasti proteiineja lihasmassan ylläpitoon ja painonhallintaan. Sen on saatava myös niveliä vahvistavia ravintoaineita, sillä kookkaan ja vahvan koiran nivelet voivat olla kovilla.

Valitettavasti rottweiler kärsii melko usein sydänongelmista, ja sillä on riski sairastua sydämen laajentumaan. Sopiva ruokavalio, runsas aktivointi ja liikunta sekä säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä rottweilerille tyypillisiä terveysongelmia.  

Hyvä maittavuus – ja suojaa sydämelle

Kultaiselle noutajalle suunnitellun ruoan rajoitettu energiapitoisuus tukee koiran painonhallintaa. Lisäksi ruoan sisältämät omega-3-rasvahappoihin lukeutuvat EPA- ja DHA-rasvahapot, A-vitamiini ja purasruohoöljy edistävät ihon suojamekanismien toimintaa sekä turkin ja ihon terveyttä.

Tasapainoinen täysravinto on hyväksi myös kultaisennoutajan sydämelle, sillä korkeat EPA- ja DHA-pitoisuudet sekä suuri tauriinipitoisuus vahvistavat koiran sydämen toimintaa

 
rottweiler-rotikka-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – rottweilerin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä pennulle että aikuiselle rottweilerille. Nappuloiden muoto on suunniteltu siten, että rottweilerin on helppo poimia niitä suuhunsa. Ruoka sisältää hyvälaatuisia proteiineja ja vahvistaa vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira. 

Lue lisätietoja Royal Caninista

  • facebook
  • youtube