Evästeasetukset Koirarodut - Ranskanbulldoggi
Koti Koira Koirarodut Ranskanbulldoggi

Koirarodut

Tulosta
Ranskanbulldoggi

Ranskanbulldoggi on sosiaalinen, toimelias ja uskollinen koira

Ranskanbulldoggi on iloinen, sosiaalinen ja leikkisä luonne. Se on utelias ja toimelias – mutta nauttii myös rauhallisesta elämäntyylistä. Tiesitkö, että ranskanbulldoggi on itse asiassa syntyperältään englantilainen? Tai että sillä on erityisen herkkä iho?

Utelias ja eloisa koira tiiviissä paketissa

Pienikokoinen ranskanbulldoggi on uskollinen, lapsirakas ja älykäs rotu. Se toteuttaa mielellään kaikenlaisia pieniä tehtäviä, varsinkin jos ongelmanratkaisuun saa käyttää kuonoa.

Ranskanbulldoggi on peloton ja utelias, joten toiset koirat voivat pitää sen tutustumisyrityksiä liian suorasukaisina tai tulkita sen käytöksen jopa aggressiiviseksi. Omistajan onkin osattava asettaa käytökselle sopivat rajat. Yleensä ranskanbulldoggi on kuitenkin herttainen ja sosiaalinen ilopilleri, joka viihtyy myös sohvalla kainalossa. 

Ranskanbulldoggi on Pariisin pikku suosikki

Tarinoiden mukaan ranskanbulldoggin juuret ovat Englannissa, jossa se jalostettiin pienoisversioksi englanninbulldoggista. Teollisen vallankumouksen aikaan englantilaiset tekstiilityöläiset veivät tämän viehättävän pikkukoiran Ranskaan, jossa sitä jalostettiin edelleen.

Pariisissa ranskanbulldoggista tuli nopeasti suosittu, ensin työväestön parissa, mutta myöhemmin myös ylhäisön keskuudessa. Lukuisat näistä pienistä suurista persoonista ovat tassutelleet myös Tanskan kuninkaanlinnan kiillotetuilla käytävillä.

Ranskanbulldoggin pentu kasvaa nopeasti 

Ranskanbulldoggin pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka luo pohjaa terveelle elämälle. Kymmenessä kuukaudessa bulldogginpentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu – ja ensimmäisen puolen vuoden aikana pennut kasvavat peräti 20 grammaa päivässä. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita.  Ranskanbulldoggin pennulle räätälöity French Bulldog Junior –ruoka on tasapainoista täysravintoa, joka edistää pennun vastustuskyvyn ja lihaskunnon kehittymistä. Ranskanbulldoggin pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Ranskanbulldoggin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Ranskanbulldoggi on aktiivinen ja lihaksikas koira, joka tarvitsee paljon energiaa ja proteiinia pysyäkseen hyvässä kunnossa. Sillä on kuitenkin herkkä vatsa, ja se tarvitsee helposti sulavaa ravintoa, jottei sen ruoansulatusjärjestelmä kuormittuisi liikaa. 

On muistettava myös, että ranskanbulldoggin erittäin herkkä iho vaatii tiettyjä ravintoaineita voidakseen hyvin, ja että rotu saattaa kärsiä hengitystieongelmista. Onneksi sopiva ruokavalio, liikunta sekä säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä ranskanbulldoggille tyypillisiä terveysongelmia.  

Hyvä maittavuus – lihasten rakennusaineeksi

Täysipainoisen ravinnon sopiva proteiinikoostumus ja aminohappo L-karnitiini tukevat ranskanbulldoggin lihasmassan kehittymistä. Ruoka sisältää myös omega-3-rasvahappoihin lukeutuvia EPA- ja DHA-rasvahappoja, jotka edistävät herkän ihon ja turkin terveyttä. Ruoka ehkäisee myös käymisreaktioita suolistossa ja niistä aiheutuvia ruoansulatusvaivoja.

Nappuloiden muotoilussa on otettu huomioon ranskanbulldoggin epätavallinen kallonmuoto ja lyhyt kuono. Nappulat on helppo poimia suuhun, ja niiden rakenne ja koostumus ehkäisee hammaskiven muodostumista. 

 
ranskanbulldoggi-ranskis-bulldoggi-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – ranskanbulldoggin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä pennulle että aikuiselle ranskanbulldoggille. Nappuloiden muoto on suunniteltu siten, että ranskanbulldoggin on helppo poimia niitä suuhunsa. Ruoka sisältää hyvälaatuisia proteiineja, edistää ruoansulatusta ja vahvistaa vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

Lue lisätietoja Royal Caninista

  • facebook
  • youtube