Evästeasetukset Koirarodut - Mäyräkoira
Koti Koira Koirarodut Mäyräkoira

Koirarodut

Tulosta
mäyräkoira

Sympaattinen ja itsenäinen mäyräkoira

Mäyräkoira on pieni koira, jolla on suuri sydän. Se tunnetaan myös erinomaisena metsästyskoirana. Tiesitkö, että mäyräkoira, puhekielessä tutummin mäykky, on vuosisatojen ajan tepsutellut eurooppalaisten linnojen puunatuilla lattioilla? Tai että ylipaino on yksi mäyräkoiran pahimmista vihollisista?

Mäyräkoira on ihastuttavan itsenäinen

Ainutlaatuisen ruumiinrakenteensa ansiosta mäyräkoira on omiaan mäyrien metsästykseen, kuten nimikin kertoo.

Mäyräkoira on itsenäinen – tai suorastaan itsepäinen otus. Siksi sitä kannattaa jo varhain sosiaalistaa muihin koiriin ja huolehtia riittävästä tapakasvatuksesta. Itsenäisessä luonteessa on oma viehätyksensä, ja lisäksi mäyräkoira on eloisa ja uskollinen seuralainen

Hovien hurmaaja

Mäyräkoirat jaetaan kolmeen kokoluokkaan, ja turkkimuunnoksia on myös kolme: karkeakarvainen mäyräkoira, lyhytkarvainen mäyräkoira ja pitkäkarvainen mäyräkoira. Rodun juurien arvellaan ulottuvan muinaiseen Egyptiin, sillä varhaisista reliefeistä on löydetty lyhytraajaista metsästyskoiraa esittäviä kuvia.

Nykyinen mäyräkoira on kuitenkin eurooppalaisen jalostuksen tulos, ja se on ollut kuninkaallisten hovien suosiossa kautta Euroopan. Britannian kuningatar Viktoria oli erityisen mieltynyt mäyräkoiriin, kuten on myös Tanskan kuningatar Margareeta.

Mäyräkoiran epätavallinen anatomia

Mäyräkoira kantaa lyhytkasvuisuutta aiheuttavaa geenimuunnosta. Raajojen putkiluiden kasvu pysähtyy varhain, mikä saa aikaan mäyräkoiralle tunnusomaisen ruumiinrakenteen: lyhyet, kaarevat jalat ja kompaktin rungon. Tämä asettaa mäyräkoiran hoidolle ja ruokinnalle omat erityisvaatimuksensa.

Mäyräkoiran lyhyet raajat eivät vaimenna iskuja riittävän hyvin, vaan kuormitus kohdistuu selkärankaan ja saattaa johtaa välilevyongelmiin. Ylikuormituksen välttämiseksi on tärkeää, että mäyräkoiran ruokavalio tukee painonhallintaa ja lihasten kehitystä. Lisäksi rotu on altis hammassairauksille. Hyvä suuhygienia ja sopivan muotoiset nappulat voivat vähentää hammaskiven muodostumista.  

Mäyräkoira pentu kasvaa nopeasti

Mäyräkoiran pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka luo pohjaa terveelle elämälle. Kymmenessä kuukaudessa mäyräkoiran pentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu – ja ensimmäisen puolen vuoden aikana pennut kasvavat noin 20 grammaa päivässä. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Mäyräkoiranpennulle räätälöidyn Dachshund Junior -ruoan koostumus huomioi pennun nopean kasvuvauhdin, kehittyvän vastustuskyvyn sekä ruoansulatuskanavan hyvinvoinnin. Mäyräkoiran pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Onkin tärkeää käyttää tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Mäyräkoiran pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Hyvä maittavuus – ja sopiva nappuloiden rakenne 

Mäyräkoira on pitkäikäinen rotu, ja sopiva ravinto voi suojata koiraa tyypillisiltä vanhuusiän sairauksilta. Mäyräkoiralle räätälöity ruoka tukee lihasmassan kehitystä, ja sen sisältämät omega-3-rasvahapot EPA ja DHA edistävät nivelten hyvinvointia.

Nappuloiden muoto ja rakenne aiheuttavat pureskeltaessa mekaanisen hankauksen, mikä vähentää hammaskiven muodostumista

 
mayrakoira-maykky-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – mäyräkoiran erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä pennulle että aikuiselle yorkshirenterrierille. Valikoimassa on vaihtoehto sekä kasvavalle mäyräkoiran pennulle että aikuiselle mäyräkoiralle. Nappuloiden muoto on suunniteltu juuri mäyräkoiralle sopivaksi. Ruoka sisältää laadukasta proteiinia, ehkäisee hammasvaivoja ja vahvistaa vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube