Koti Koira Koirarodut Jackrussellinterrieri

Koirarodut

Tulosta
Jackrussellinterrieri

Jackrussellinterrieri on energinen ja utelias koira

Jackrussellinterrieri on iso koira pienessä paketissa. Se on energinen ja vahvatahtoinen rotu, joka ei viihdy pelkkänä seurakoirana. Tiesitkö, että tämä persoonallinen pikkukoira on nimetty pastorin mukaan? Tai että se saattaa kärsiä hammasongelmista?

Jackrussellinterrieri on vauhdikas hurmuri

Jackrussellinterrieri on paljon liikuntaa kaipaava urheilullinen ilopilleri, jolla on vahva oma tahto. Se on kuitenkin melko helposti koulutettavissa, mikä on edistänyt rodun suosiota.  

Jackrussellinterrierillä on vahva riistavietti, mikä tulee huomioida jo pentuajan koulutuksessa. Jackrussellinterrieri on valpas, mutta sosiaalinen ja vieraita kohtaan yleensä ystävällinen koira. 

Jackrussellinterrieri on peräisin Englannista 

Historia kertoo, että vuonna 1795 syntynyt englantilainen pastori ja innokas ketunmetsästäjä John Russell osti maitomieheltään pienen Trump-nimisen valkoruskean terrierin.

Trump-nartusta tuli John Russellin jalostustyön kantaemo. Tavoitteena oli luoda kestävä ja erittäin rohkea terrieri, jonka ruumiinrakenne sopi kettujen jahtaamiseen esiin koloistaan. Työn tuloksena syntyi jackrussellinterrieri, josta tuli erittäin suosittu rotu. 

Jackrussellinterrierin pentu kasvaa nopeasti

Jackrusselinterrierin pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka luo pohjaa terveelle elämälle. Kymmenessä kuukaudessa pentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu – ja ensimmäisen puolen vuoden aikana pennut kasvavat noin 20 grammaa päivässä. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Jackrusselinterrierin pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita.  Jackrussellinterrierin pennulle räätälöity Jack Russell Terrier Junior –ruoka on tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Jackrussellinterrierin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Jackrussellinterrieristä irtoaa kohtalaisesti karvaa. Turkki onkin harjattava säännöllisesti, ja myös iho kaipaa hyvää huolenpitoa. Monien muiden pienten rotujen tavoin myös jackrussellinterrieri saattaa kärsiä hammasvaivoista, joten suun terveydestä on syytä huolehtia.

Koska jackrussellinterrieri on erittäin touhukas ja vilkas koira, sen lihaskunnosta ja riittävästä aktivoinnista on huolehdittava läpi elämän. Muutoin sekä jackrussellinterrierin fysiikka että mieliala saattavat kärsiä. Sopiva ruokavalio, liikunta ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä jackrussellinterrierille tyypillisiä terveysongelmia. 

Hyvä maittavuus - ja ravintoa lihaksille

Antioksidantti- ja proteiinikoostumukseltaan rodulle suunniteltu ruoka tukee lihasmassan kehittymistä ja säilymistä. Lisäksi ruoan sisältämät omega-3-rasvahapot, kuten EPA ja DHA, A-vitamiini ja purasruohoöljy edistävät ihon suojamekanismien toimintaa sekä turkin ja ihon hyvinvointia.

Nappuloiden rakenne aiheuttaa pureskeltaessa mekaanisen hankauksen, mikä ehkäisee hammaskiven muodostumista.

 
jackrusselinterrieri-russeli-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – jackrussellinterrierin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä pennulle että aikuiselle jackrussellinterrierille. Nappulan rakenne on suunniteltu juuri rodulle sopivaksi. Ruoka sisältää runsaasti hyvälaatuisia proteiineja ja vahvistaa vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube