Evästeasetukset Koirarodut - Cavalier kingcharlesinspanieli
Koti Koira Koirarodut Cavalier kingcharlesinspanieli

Koirarodut

Tulosta
Cavalier kingcharlesinspanieli

Cavalier on reipas pieni seurakoira

Cavalier, virallisemmin cavalier kingcharlesinspanieli, on erittäin suosittu perhekoira. Luonteeltaan iloinen ja miellyttämishaluinen cavalier soveltuu hyvin myös harrastuskaveriksi. Cavalierissa on kokoonsa nähden paljon lempeää luonnetta. Tiesitkö, että cavalier on altis sydänsairauksille, joita voi esiintyä jo melko nuorena?

Tottelevainen ja miellyttämishaluinen cavalier

Cavalier sopeutuu helposti uusiin tilanteisiin ja ympäristöihin, ja siksi se onkin mainio rotu esimerkiksi tottelevaisuuskoulutukseen. Cavalierin rotuhistoria ulottuu aina 1400-luvun Iso-Britanniaan asti. Se on saanut nimensäkin Englannin kuningas Kaarle II:n mukaan. Suomeen ensimmäiset cavalierit saapuivat 1950-luvulla.

Cavalierin pentu kasvaa nopeasti

Cavalierin pentu on vilkas ja sosiaalinen. Sen alkuaikojen kasvu, joka pohjustaa tietä terveelle elämälle, on nopeaa. Kymmenessä kuukaudessa pentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu – ja ensimmäisen puolen vuoden aikana pennut kasvavat noin 20 grammaa päivässä. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Cavalierin pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Cavalierin pennulle räätälöity Cavalier King Charles Junior –ruoka on tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Cavalierin pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jotta sen luusto ei kuormittuisi liikaa.

Chihuahuan rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Chihuahuan suosio on kasvanut tasaisesti siitä lähtien, kun Yhdysvalloissa alettiin 1980-luvulla tuoda rodun edustajia näyttelykehiin. Ehkä syynä on se, että koira on näppärä napata mukaan, kun sen säkäkorkeus on vain 15–23 cm ja paino yleensä yhdestä kolmeen kiloa. Chihuahuan poikkeuksellinen anatomia edellyttää kuitenkin erityistä huolenpitoa.

Ei ole tavatonta, että chihuahua elää yli 15-vuotiaaksi. Onkin tärkeää tarkkailla mahdollisia sydän- ja hengitystieongelmia, joista kärsivät varsinkin iäkkäämmät rodun edustajat. Chihuahualla on myös herkät leuat ja hampaat, ja siksi se saattaa kärsiä suun ja hampaiden terveysongelmista. Hampaiden säännöllinen harjaus ja rodulle räätälöity ravinto voivat vähentää hammaskiven ja plakin muodostumista merkittävästi

Vahva sydän ja ihannepaino

Cavalierin ruoan mukautettu määrä mineraaleja, tauriinia ja L-karnitiinia sekä ruokaan lisätyt EPA- ja DHA-rasvahapot ja antioksidantit auttavat ylläpitämään sydämen tervettä toimintaa.

Mukautettu proteiini- ja rasvapitoisuus helpottavat cavalierin ihannepainon ylläpitoa.

Kaunis turkki ja cavalierin iho hyötyvät sille räätälöityyn ruokaan lisätyistä ravintoaineista, jotka lisäävät ihon suojamekanismien toimintaa ja edistävät ihon ja turkin hyvinvointia.

 
cavalier-kingcharlesinspanieli-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – Cavalier kingcharlesinspanielin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä kasvavalle pennulle, että aikuiselle cavalierille. Erittäin hyvin sulavien ruokanappuloiden malli on räätälöity niin että cavalierin on helppo poimia niitä suuhunsa. Ruoka edistää sydänterveyttä, tukee ihannepainossa pysymistä ja ylläpitää ihon ja turkin kuntoa.  Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube