Evästeasetukset Koirarodut - Bokseri

Koirarodut

Tulosta
Bokseri

Bokseri on täynnä energiaa

Bokseri on iloinen energiapakkaus, joka rakastaa leikkiä ja liikuntaa. Tiesitkö, että boksereita toimi rintamalla ensimmäisessä maailmansodassa? Tai että boksereilla on kohonnut riski saada sydänsairauksia?

Aktiivinen ja iloinen bokseri

Älykäs ja vilkas bokseri tarvitsee tekemistä, johon se voi kanavoida energiaansa ja toimintatarmoaan. Bokseri kiintyy usein voimakkaasti perheeseensä. Se tulee yleensä hyvin toimeen myös lasten kanssa.

Bokserilla on vahva oma tahto, ja sen innokasta omapäisyyttä pidetään usein viehättävänä piirteenä. Varhaisesta sosiaalistamisesta on kuitenkin huolehdittava, jottei bokseri alkaisi suhtautua vieraisiin ihmisiin epäluuloisesti. 

Karhuja ajava viestikoira

Bokserin juuret juontuvat vanhoihin itäaasialaisiin molossikoiriin – varsinkin tiibetinmastiffiin, luotettavaan paimenkoiraan, joka kävi epäröimättä niin leijonan kuin karhunkin kimppuun. Tämän vaikuttavan rodun jälkeläisiä risteytettiin saksalaisten bullenbeisser-koirien ja bulldoggien kanssa, ja niin sai alkunsa bokserina tuntemamme koira.

Ensimmäisessä maailmansodassa boksereita käytettiin rintamalla viestikoirina, rahtikoirina sekä vartio- ja suojelukoirina. Lemmikkinä sekä vahti- ja näyttelykoirana rotu kuitenkin yleistyi Euroopassa ja Yhdysvalloissa vasta 1900-luvun jälkipuoliskolla. 

Bokserin pentu kasvaa nopeasti

Bokserinpentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka pohjustaa tietä terveelle elämälle. Pentu saa jo ensimmäisen puolen vuoden aikana puolet aikuispainostaan. Pienikokoisten rotujen koirat painavat täysikasvuisina noin 20 kertaa syntymäpainonsa verran – suuret rodut taas satakertaistavat syntymäpainonsa täysikasvuisina. Kaikilla suurilla roduilla nopea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Bokserin pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Bokserin pennulle räätälöity Boxer Junior –ruoka on tasapainoista täysravintoa, joka edistää pennun vastustuskyvyn ja lihaskunnon kehittymistä. Bokserin pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Bokserin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Bokserille ominainen pään muoto ja lyhyt kuono tekivät siitä aikoinaan erinomaisen metsästyskoiran. Se pystyi pitämään saalista otteessaan ja samalla hengittämään vaivatta. Näiltä esi-isiltä bokseri on perinyt ulkomuotonsa ja rakenteensa.

Vilkkaan bokserin riittävään energiansaantiin onkin tärkeää kiinnittää huomiota. Rotu on myös altis sydänsairauksille. Sopiva ruokavalio, liikunta ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat kuitenkin ennaltaehkäistä bokserille tyypillisiä terveysvaivoja. 

Erinomainen maittavuus – ja vahva sydän

Bokserille räätälöity ravinto sisältää aminohappo L-karnitiinia ja sopivassa suhteessa laadukasta proteiinia bokserin lihasmassan tueksi. Omega-3-rasvahappoihin lukeutuvat EPA- ja DHA-rasvahapot edistävät ihon suojamekanismien toimintaa sekä turkin ja ihon hyvinvointia.

Ruoan ravintoainekoostumus ja korkea tauriinipitoisuus edistävät sydämen toimintaa. Nappuloiden muodossa on otettu huomioon bokserin epätavallinen kallonmuoto, jolloin ruoan poimiminen suuhun sujuu vaivatta.

 
bokseri-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – bokserin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Valikoimassa on vaihtoehto sekä pennulle että aikuiselle bokserille. Nappuloiden muoto on suunniteltu siten, että bokserin on helppo poimia niitä suuhunsa. Ruoka sisältää laadukasta proteiinia ja tukee koiran sydämen toimintaa ja vastustuskykyä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira. 

  • facebook
  • youtube