Evästeasetukset Koirarodut - Bichon frisé
Koti Koira Koirarodut Bichon frisé

Koirarodut

Tulosta
bichon frisé

Sievä bichon frisé on uskollinen seurakoira

Bichon frisé on suurella luonteella varustettu pikkukoira, joka hurmaa kaikki leikkisällä olemuksellaan. Se on älykäs ja uskollinen, mutta tiesitkö, että se kärsii herkästi virtsakivistä? Tai että sen esivanhemmat olivat suosittuja koiria jo Kleopatran aikaan?

Bichon frisé on hilpeä hurmuri

Bichon frisé on pieni sydäntensulattaja, joka on mielellään huomion keskipisteenä. Se osaa kuitenkin myös rauhoittua ja käyttäytyä hillitysti niin lasten kuin aikuistenkin kanssa. Se on älykäs, ihmisrakas, valpas ja vahva koira – ja se on säilynyt lähes muuttumattomana rodun alkuajoista tähän päivään saakka.

Bichon frisé on erittäin leikkisä koira, joka nauttii työnteosta ja uuden opettelusta. Ei ole juurikaan temppuja, joita tämä kekseliäs pikkukaveri ei oppisi. Bichon friséstä saat sievän ja herttaisen seuralaisen, joka on yleensä aina hyvällä tuulella ja sopii mainiosti myös perhekoiraksi.

Kuninkaallinen sirkuskoira

Bichon frisé tuli Pohjoismaihin 1970-luvun lopulla, mutta rodun juuret ulottuvat peräti vuoteen 230 eaa. Muun muassa kuningatar Kleopatran hoviin liittyvistä muinaisista egyptiläisistä sargofageista on löytynyt kuvia pienistä valkoisista koirista, jotka muistuttavat melkoisesti nykypäivän bichon frisétä.

Rodun edustajia on tepsutellut myös Espanjan, Italian ja Ranskan hoveissa. Nokkela bichon frisé on ollut 1800-luvulta alkaen myös suosittu sirkuskoira, sillä se on helppo koulutettava ja oppii nopeasti uusia temppuja.

Bichon frisén rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Bichon frisén silkinhieno, kiharainen turkki vaatii paljon hoitoa ja ravinteita. Rodulla on taipumusta ylipainoon, joten se tarvitsee runsaasti liikuntaa ja terveellistä ruokaa, joka tukee painonhallintaa.

Tärkeää on myös pitää huolta bichon frisén virtsateiden hyvinvoinnista. Koiran on hyvä juoda paljon ja syödä sille räätälöityä ruokaa, jotta sen virtsa pysyisi laimeana, eikä virtsakiviä muodostuisi. Rodulle sopiva ruokavalio, liikunta ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat ennaltaehkäistä bichon frisélle tyypillisiä terveysongelmia.

Bichon frisén pentu kasvaa nopeasti

Bichon frisén pentu on vilkas ja vauhdikas, myös alkuaikojen kasvussaan, joka pohjustaa tietä terveelle elämälle. Kymmenessä kuukaudessa pentujen syntymäpaino kaksikymmenkertaistuu – ja ensimmäisen puolen vuoden aikana pennut kasvavat noin 20 grammaa päivässä. Huikea kasvuvauhti asettaa omat haasteensa pennun ruokinnalle.

Pennun immuunipuolustus ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on tähän asti saanut tärkeitä vasta-aineita. Onkin tärkeää käyttää tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun immuunipuolustuksen että lihaskunnon kehittymistä. Pentu saa kasvaa, mutta sen paino ei saa nousta liian nopeasti liian nuorena, jottei sen luusto kuormittuisi liikaa.

Erinomainen maittavuus – ja hyvinvoivat virtsatiet

Bichon frisélle räätälöidyssä ruoassa on omega-3-rasvahappoihin lukeutuvia EPA- ja DHA-rasvahappoja, A-vitamiinia ja omega-6-rasvahappoja sisältävää purasruohoöljyä, jotka kaikki tukevat ihon suojamekanismien toimintaa. Lisäksi ruoka tukee turkin ja ihon hyvinvointia sekä laimentaa virtsaa.

Nappuloiden rakenne aiheuttaa kevyen mekaanisen hankauksen ja ehkäisee siten hammaskiveä.

 
bichon-frise-bichonfrise-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – bichon frisén erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Rotukohtaisesti räätälöidyn Bichon frisé Adult -ruoan nappulat on suunniteltu nimenomaan bichon frisén tarpeisiin. Ne vähentävät hammasongelmien riskiä ja sisältävät paljon laadukasta proteiinia. Ruoka tukee myös koiran vastustuskykyä ja edistää ruoansulatuskanavan- ja virtsateiden hyvinvointia, sillä tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube