Evästeasetukset Koirarodut - Beagle

Koirarodut

Tulosta
beagle

Beagle on aktiivinen kumppani

Beaglet rakastavat touhuamista ja hauskanpitoa, mutta ajokoiria kun ovat, ne saattavat olla aika ajoin myös itsepäisiä. Beaglet vaativat aktiivista liikuntaa sekä luovaa ja pitkäjänteistä koulutusta. Rotu on perusluonteeltaan älykäs ja lempeä, se sopii hyvin myös omistajansa ensimmäiseksi koiraksi. Tiesitkö, että beagle on yksi vanhimmista englantilaisista koiraroduista? Tai että beaglet ovat aktiivisuudestaan huolimatta alttiita ylipainolle?

Sympaattinen metsästys- ja harrastuskoira

Beagle kuuluu virallisesti pienajokoiriin. Se on ruumiinrakenteeltaan terhakka ja ketterä koirarotu. Beaglen anova katse kauniine ruskeine silmineen sulattaa kovimmankin sydämen. Beagle on yksi vanhimmista englantilaisista koiraroduista, ensimmäiset maininnat löytyvät 1400-luvun kirjallisista lähteistä. Suomeen beagle tuli vuonna 1910.

Beaglen pentu kasvaa nopeasti

Vilkkaan beaglen pennun kasvu on nopeaa. Pienikokoisten rotujen koirat painavat täysikasvuisina noin 20 kertaa syntymäpainonsa verran – suuret rodut taas satakertaistavat syntymäpainonsa täysikasvuisina.

Beaglen pennun vastustuskyky ei ehdi kehittyä täysin ennen vieroitusta emon maidosta, josta se on saanut tärkeitä vasta-aineita. Onkin tärkeää käyttää tasapainoista täysravintoa, joka edistää sekä pennun vastustuskyvyn että lihaskunnon kehittymistä. Beaglen pentu saa kasvaa, mutta ei liian nopeasti, jotta luusto ei kuormittuisi liikaa.

Beaglen rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Beaglen verraton hajuaisti tekee siitä erinomaisen metsästäjän. Hyvällä vainulla ja ruokahalulla varustettu beagle ahmii usein ruokansa ja syö helposti yli energiantarpeensa. Beagle onkin altis ylipainon kertymiselle.

Vaikka aktiivinen beagle onkin suhteellisen pienikokoinen koira, on sillä taipumusta luusto- ja nivelongelmille. Ihannepainossa pysyminen on tärkeää myös beaglen nivelterveyden kannalta.

Ruokailutahdin hidastaminen ja painonhallinta

Beaglelle räätälöidyn täysipainoisen ruoan rasva- ja energiapitoisuutta on rajoitettu sen ihannepainon ylläpitoa ajatellen. Lisätty L-karnitiini-aminohappo edistää rasva-aineenvaihduntaa ja vähentää varastoituvan rasvan määrää. Beaglelle räätälöity nappula hidastaa ruokailutahtia ja houkuttaa ruoan pureskeluun. Muokattu kuitukoostumus tukee beaglen kylläisyydentunnetta ja vähentää ruoan kerjäämistä. Lisätyt EPA- ja DHA-rasvahapot ja nivelsuoja-aineet edistävät beaglen nivelterveyttä.

 
beagle-koiranruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – beaglen erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Breed Health Nutrition -koiranruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten koirarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Rotukohtaisesti räätälöidyn Beagle Adult -ruoan nappulat on suunniteltu nimenomaan beaglen tarpeisiin. Mukautettu energiapitoisuus edesauttaa ihannepainossa pysymistä ja tukee näin myös luuston ja nivelten terveyttä. Tärkeintähän on, että sinulla on terve ja iloinen koira.

  • facebook
  • youtube