Koti Koira Koiranpentu Tärkeä kasvuvaihe Kehittyvä vastustuskyky

Tärkeä kasvuvaihe

Tulosta
Kehittyvä vastustuskyky

Puolustus kunnossa

Koiranpennun immuunipuolustus on herkkä ja hauras. Pennun oma vasta-ainetuotanto kehittyy kasvun myötä

Heti syntymänsä jälkeen pentu on täysin riippuvainen emon maidossa saamiensa vasta-aineiden tarjoamasta suojasta vahingollisia taudinaiheuttajia vastaan. Emolta saatu vasta-ainesuoja heikkenee vähitellen viikkojen kuluessa samalla kun pennun oma immunijärjestelmä kehittyy. Vastustuskyvyn kehittymisestä huolimatta on olemassa muutamia hyvin vakavia sairauksia, jotka voivat olla pennulle vaarallisia. Rokottamalla pentu voidaan varmistua siitä, ettei se sairastu tällaisiin tauteihin. Joidenkin harvemmin esiintyvien tautien kohdalla rokottaminen on tärkeää, jotta sairaudet eivät pääsekään yleistymään.

Suomessa koirat rokotetaan yleensä ainakin penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, parainfluenssaa (kennelyskä) ja rabiesta (raivotauti) vastaan. Ensimmäinen kahden-kolmen rokotuksen sarja aloitetaan yleensä 8-12 viikon iässä, ja sen tarkoituksena on taata riittävä suoja kaikkia mainittuja tauteja vastaan. Vuosittaisilla tehosterokotteilla varmistetaan jatkuva suoja. Tarvittaessa koiralle saatetaan antaa myös muita rokotuksia.  Rokotusohjelma on aina syytä suunnitella oman eläinlääkärin kanssa koiran tarpeiden mukaisesti.

Luontaisen vastustuskyvyn kehittymisen tueksi pennuille tarkoitetut Health Nutrition -ruokavaliot  sisältävät runsaasti antioksidantteja, kuten luteiini, tauriini, C-vitamiini ja E-vitamiini. Suolistolähtöistä vastustuskykyä puolestaan tukee ruokien sisältämä mannaanioligosakkaridikuitu.

  • facebook
  • youtube