Koti Koira Koira Maailman koirajärjestöt Kansainvälinen koiranjalostusliitto FCI

Maailman koirajärjestöt

Tulosta
Kansainvälinen koiranjalostusliitto FCI

Kansainvälinen koiranjalostusliitto FCI (Fédération Cynologique Internationale)

FCI:n myötä maailmanlaajuisia koirajärjestöjä on ollut olemassa jo 100 vuotta. On myös olemassa muita, vielä tätäkin vanhempia järjestöjä, jotka toimivat FCI:n rinnalla kuitenkaan varsinaisesti kuulumatta siihen. Koiranäyttelyitä järjestetään ympäri maailman jopa useita kymmeniä tuhansia joka vuosi.

FCI (Fédération Cynologique Internationale) perustettiin 22.5.1911. Sen perustajavaltioita olivat Saksa, Itävalta, Belgia, Ranska ja Hollanti. Sen toiminta loppui ensimmäiseen maailmansotaan, jonka jälkeen belgialainen Société Royale Saint-Hubert ja ranskalainen Société Centrale Canine perustivat sen uudelleen vuonna 1921. Tänä päivänä nämä kaksi perustajajärjestöä eivät ole FCI:n alaisia.

FCI on kansainvälinen järjestö, jolla on 84 jäsenmaata. Näiden joukossa ovat useimmat Euroopan maat, sekä monia Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Afrikan maita. FCI:n toimisto sijaitsee Thuinissa, Belgiassa. Sen tavoitteena on

  • määrittää sopimuksella jäsenmaiden ja kumppanien jalostusrekisterien tunnustamisen ehdot
  • yhdenmukaistaa kansainvälisten koiratapahtumien säännöt (organisaatiot, tuomarikäytännöt, kansainväliset käyttö- ja näyttelynimikkeet)
  • edistää alkuperämaan laatimien rotumääritelmien jakelua julkaisemalla ne neljännesvuosittain FCI:n omassa lehdessä
  • varmistaa, että jokainen jäsenmaa pitää ainakin neljä kansainvälistä näyttelyä vuosittain. FCI myöntää kansainvälisen muotovalion ja kansainvälisen käyttövalion arvot.

FCI:n verkkosivut ovat osoitteessa: www.fci.be

  • facebook
  • youtube