Koti Kissa Kissarodut Maine Coon

Kissarodut

Tulosta
Maine Coon

Maine Coon on kissamaailman lempeä jättiläinen

Maine Coon on suuresta koostaan huolimatta ketterä ja se pitää kiipeilystä. Luonteeltaan Maine Coon on luottavainen ja se kaipaa paljon seuraa. Tiesitkö, että sarjakuvahahmo Karvinen on tiettävästi rodultaan Maine Coon? Tai että rodulla on taipumusta sydänvaivoihin?

Rodun alkuperästä ei täyttä varmuutta

Maine Coonin rodullisesta alkuperästä ei ole olemassa tarkkaa dokumentoitua tietoa. Rodun syntyhistoria rakentuu lähinnä kansantarujen ja myyttien pohjalle − ja niihin on suhtauduttava varauksella. Taruissa mainitaan niin Ranskan kuningatar Marie Antoinette, englantilainen merikapteeni Charles Coon kuin norjalaiset viikingit. Maantieteellisesti rodun nimen on ajateltu viittaavan myös Yhdysvaltojen pohjoisella itärannikolla sijaitsevaan Mainen osavaltioon.

Maine Coonin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Maine Coonille on tunnusomaista puolipitkäkarvainen turkki, jota kaulus ja korvatupsut koristavat. Turkin hoitoon kannattaa panostaa, sillä Maine Coonin upea puolipitkä turkki ja tiheä alusvilla takkuuntuvat helposti.

Kuten muutkin rodut, joiden turkki on pidempää, myös Maine Coon on altis karvapallojen aiheuttamille suolisto-ongelmille. Maine Coonin korkea paino rasittaa luustoa ja niveliä ja voi altistaa nivelsairauksille. Rodulla on myös taipumusta sydänvaivoihin. Maine Coonin erityistarpeisiin suunniteltu ruoka voi kuitenkin vähentää edellä mainittuja terveysriskejä.

Kasvu ja terve aikuisuus

Kasvuvaihe on herkkää aikaa, jolloin hyvällä ravitsemuksella on erityisen suuri merkitys. Maine Coonin kasvuaika on poikkeuksellisen pitkä ja intensiivinen. Aikuispainon Maine Coon saavuttaa selvästi muita kissarotuja myöhemmin. Maine Coon Kitten -ruoan proteiinin ja energian suhde, sekä kivennäis- ja vitamiinimäärät on mukautettu varmistamaan terveen kasvuajan. Erinomainen sulavuus ja prebioottiset kuidut tukevat hyvän suolistobakteerikannan kehittymistä. Erityinen yhdistelmä antioksidantteja tukee Maine Coonin pennun kehittymätöntä immuunipuolustusta.

Feline Breed Nutrition -ruoan koostumus on laadittu siten, että sen ennaltaehkäisevät ja hoitavat ravintoaineet vastaavat juuri Maine Coonin erityistarpeita. Nivelsuoja-aineet yhdessä tulehduksia ehkäisevien rasvahappojen kanssa tukevat nivelten terveyttä. Mukautettu annosteluohje auttaa ylläpitämään ihannepainon ja ennaltaehkäisemään niveliin kohdistuvaa rasitusta. Tauriini- ja EPA/DHA- rasvahappolisät edistävät sydänlihaksen toimintaa. Tietynlaisten kuitujen yhdistelmä vähentää karvapallojen muodostumista ja edistää karvojen luonnollista poistumista. Lisäksi ruoka ehkäisee virtsakivien riskiä

 
maine-coon-kissanruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – Maine Coonin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Feline Breed Nutrition -kissanruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten kissarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Sarjassa on tuotevaihtoehdot sekä kasvavalle että aikuiselle Maine Coonille. Suurikokoisen nappulan muoto on suunniteltu juuri Maine Coonin leuoille sopivaksi. Nappula houkuttaa kissaa pureksimaan, mikä vähentää hammaskiven muodostumista.

  • facebook
  • youtube