Evästeasetukset Kissarodut - Bengali

Kissarodut

Tulosta
bengali-kissa-pentu-kissanruoka

Bengali on aktiivinen ja utelias kissarotu

Bengali muistuttaa pientä lihaksikasta leopardikissaa. Sen lyhyt ja tiivis turkki on silkkisen pehmeä. Bengalin turkin kuviot voivat olla täplikkäitä tai ns. marmorikuvioita. Bengalin turkissa voi nähdä kimallusta, jonka saa aikaan karvan sisällä valoa heijastavat ilmakuplat. Auringonvalossa näyttää siltä, kuin bengalin turkissa kiiltelisi kultapölyä.

Bengalin juuret Yhdysvalloissa

Bengalin alkuperä ulottuu 1960−70-luvun vaihteen aurinkoiseen Kaliforniaan. Rotu sai alkunsa Kalifornian yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa risteytettiin aasialaisia leopardikissoja muiden kissojen kanssa. Lopputuloksena oli ainutlaatuinen kissarotu, jonka omintakeinen kauneus viehättää monia vielä tänäkin päivänä. Virallisesti ensimmäisen bengalin rekisteröi Jean Mill vuonna 1983.

Bengalin rodulliset erityispiirteet ja -tarpeet

Bengali on luonteeltaan hyvin aktiivinen ja vilkas. Se on oikea toiminnan kissa! Bengalin ruoansulatus on puolestaan herkkä ja siksi ruoan hyvä sulavuus on ensiarvoisen tärkeää sen hyvinvoinnille. Atleettinen bengali säilyttää lihaksikkuutensa ja pysyy ihannepainossaan, kun ruoan ravintoainepitoisuudet on räätälöity vastaamaan sen erityistarpeisiin. Luonteeltaan bengali on melko sosiaalinen, utelias ja se kaipaa runsaasti huomiota omistajaltaan.

Bengalin kasvu ja terve aikuisuus

Kasvuvaihe on herkkää aikaa, jolloin hyvällä ravitsemuksella on erityisen suuri merkitys. Kahdeksan ensimmäisen elinviikon aikana kissanpennun paino kahdeksankertaistuu syntymäpainoon nähden, ja samalla luusto, sisäelimet ja lihakset kasvavat ja kehittyvät. Pennun immuunipuolustus on kuitenkin vielä hauras. 

Myös aikuisen kissan on saatava täysipainoista ravintoa, joka turvaa kaikki kissan tarvitsemat välttämättömät ravintoaineet. Bengal Adult -ruoan koostumus on laadittu siten, että sen ennaltaehkäisevät ja hoitavat ravintoaineet vastaavat juuri bengalin erityistarpeita. Erittäin hyvin sulavat proteiinit tukevat tervettä ruoansulatusta, mukautettu kuitukoostumus yhdessä prebioottisten kuitujen kanssa tukee hyvää suolistobakteerikantaa. Ruoan korkea proteiinipitoisuus ja mukautettu rasvapitoisuus auttavat ylläpitämään bengalin lihaksikasta olemusta. Bengalin tarpeisiin räätälöity ruoka ehkäisee lisäksi virtsakivien riskiä

Bengalin erityisvaatimuksiin suunniteltu ruoka sisältää korkealuokkaisia proteiineja, omega 3- ja omega 6- rasvahappoja, sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tukevat ihon terveyttä ja antavat kiiltoa bengalin upealle turkille.

 
bengali-kissanruoka
 

Terveellistä täsmäravintoa – bengalin erityistarpeisiin

Royal Caninin rotukohtaiset Feline Breed Nutrition -kissanruoat on kehitetty vuosien tutkimustyön tuloksena ja erilaisten kissarotujen erityistarpeita kunnioittaen. Sarjassa on tuotevaihtoehto aikuiselle bengalille. Y-muotoinen nappula on suunniteltu bengalin leuoille sopivaksi. Nappula on helppo poimia suuhun ja houkuttaa kissaa pureskelemaan, mikä edistää suuhygieniaa.

  • facebook
  • youtube