Elämää kissanpennun kanssa

Tulosta
Kissanpennun ruokinta

Kissanpennun ruokinta

Minkälaista ravintoa kissanpennulle pitäisi antaa? Entä kuinka paljon ruokaa pentu tarvitsee ja kuinka usein se pitäisi ruokkia? Kuivanappuloita vai säilykettä? Uusi lemmikinomistaja haluaa parasta lemmikilleen. Tässä vastauksia kysymyksiin kissanpennun ruokinnasta.

Kissanpentu ei ole aikuinen kissa

On tärkeää tiedostaa, että kissanpentu on paljon herkempi kuin aikuinen kissa ja että sen ruoansulatuskanava kehittyy vielä. Neljän viikon ikään saakka kissanpennun ruoansulatusjärjestelmä pystyy sulattamaan ja hyödyntämään vain kissaemon maitoa. Noin kuukauden ikäisenä pentu voi vähitellen alkaa maistella kiinteää ravintoa. Nelikuisen kissanpennun ruoansulatusjärjestelmä ei enää pysty pilkkomaan laktoosia. Tämän vuoksi kissalle ei tulisi enää antaa maitoa. Kissanpennun ruoansulatus on hyvin herkkä. Mikäli sen ruokavaliota muutetaan, kannattaa se tehdä vähitellen, vähintään viikon tai pidemmän ajan kuluessa. Nopeat muutokset voivat aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä, kuten ripulia.

Miten penturuoka eroaa aikuisen kissan ruoasta?

• Kissanpennun ruoansulatuskanava on hyvin herkkä. Tästä syystä penturuoissamme on panostettu erityisesti ravintoaineiden hyvään sulavuuteen ja tarkasti valittuun kuituseokseen, jotka parhaiten edistävät kissanpennun vatsan ja suoliston terveyttä.

• Kissanpennun herkän immuunijärjestelmän vahvistamiseksi Kitten-penturuoassa on sopiva sekoitus antioksidantteja ja prebiootteja.

• Penturuokamme energiasisältö on suhteellisesti korkeampi kuin aikuisen kissan ravinnon, jotta intensiivisessä kasvuvaiheessa oleva pentu saisi riittävästi energiaa.

• Ruoan koostumus on juuri sopiva pennun pieniin leukoihin, mikä kannustaa pentua pureskelemaan ruokansa kunnolla.

Säilyke- vai kuivaruokaa?

Kissat juovat luontaisesti melko vähän vettä. Tämän vuoksi niin aikuisille kissoille kuin pennuillekin säilykeruoka on hyvä vaihtoehto. Royal Canin Kitten -penturuoka on saatavilla kolmessa eri muodossa: paloja kastikkeessa ja hyytelössä sekä murekkeena.

Kitten-kuivaruoka ja -säilyke ovat molemmat täysravintoja, mikä mahdollistaa yhdistelmäruokinnan tai vaihtoehtoisesti valintasi mukaan vain joko kuivaruoan tai säilykkeen käytön.

Kuinka usein kissanpentu pitäisi ruokkia?

Kissat syövät yleisesti pieniä määriä kerrallaan, ja joten niille suositus on tarjota useita pieniä annoksia ruokaa. Pennun sopivan kasvuvauhdin ja aikuisen kissan terveellisen painon varmistamiseksi suosittelemme, että kissan päivittäinen ruoka-annos punnitaan. Tämä ruokamäärä jaetaan useiksi, pienemmiksi, päivän mittaan tarjoiltaviksi aterioiksi. Erikoisliikkeet ja monet eläinlääkäriasemat myyvät aktivointileluja, joiden avulla voit ruokinnan yhteydessä aktivoida kissaasi niin psyykkisesti kuin fyysisestikin.

Kuinka paljon ruokaa pentu tarvitsee?

Ruokapakkauksen kyljessä on ruokintataulukko, joka perustuu kissan ikään ja painoon. 

  • facebook
  • youtube