Koti Kissa Kissa Elämää kissan kanssa Ruokakuppi vai pyydystysretki? Millä tavoin kissasi haluaa ruokansa?

Elämää kissan kanssa

Tulosta
Ruokakuppi vai pyydystysretki? Millä tavoin kissasi haluaa ruokansa?

Ruokakuppi vai pyydystysretki? Millä tavoin kissasi haluaa ruokansa?

Syökö kissasi ruokansa heti vai haluaako se ehkä hieman mietiskellä ennen ateriaa? Hyvä ruokailuhetki ei koostu vain ruokanappuloista ja niiden mausta, vaan siihen vaikuttaa myös se, tarjoillaanko ruoka ruokakupista vai ei ja kuinka ruoka on aseteltu.

Moni kippo mieluisampi

Jos kissa saisi valita, vettä olisi kotona tarjolla pienissä kipoissa useassa eri paikassa. Kissan vesiastiaa ei pidä sijoittaa ruokakupin viereen eikä varsinkaan lähelle kissan hiekkalaatikkoa. Siellä täällä olevat vesiastiat muistuttavat kissaa juomaan säännöllisesti, juominen kun ei ole monenkaan kissan lempipuuhaa.

Pese ruokakuppi päivittäin

Kissan ruokakuppi pestään päivittäin tai jokaisen ruokailun jälkeen, jos kissa syö säilykeruokaa. Ruokakupiksi kannattaa valita jokin helposti puhdistettava keraaminen tai ruostumattomasta teräksestä tai lasista valmistettu astia. Muovisia astioita voi myös käyttää, mutta riskinä on, että kissalle kehittyy muovista kosketusallergia.

Kissajakuppi

Ruokajahti aktivoi kyllästynyttä kissaa

Tiesitkö, että luonnossa vapaana liikkuva kissa käyttää 80 prosenttia hereilläoloajastaan metsästämiseen? Jaa kissan ruoka pienemmiksi annoksiksi ja piilota annokset eri paikkoihin kotona; tämä aktivoi kissaa. Käytetyt ruokapakkaukset, erilaiset kannet ja wc-paperirullat toimivat hyvinä piiloina.

Ei hiekkalaatikon lähelle

Kissat eivät siisteinä lemmikkeinä halua ruokakuppiaan hiekkalaatikkonsa lähelle.

kissajamaljakko

Lyhytkuonoisille ei korkeita reunoja

Lyhytkuonoisten kissojen voi olla hankalaa syödä korkeareunaisista astioista. Näin on erityisesti persialaiskissoilla, jotka poimivat ruoan suuhunsa kielensä alapinnan avulla. Syömisen helpottamiseksi kissan ruoka tarjoillaan tarjottimelta tai erityisesti kissan tarpeisiin muotoillusta ruokakupista. Persialaiskissoille on saatavana myös erityisiä, helpommin pureskeltavia ruokanappuloita. Lisätietoa eri roduille tarkoitetuista ruokavalioista.

Vinkkejä hotkijoille

Yleensä kissat haluavat ja niiden kannattaa syödä pieniä määriä kerrallaan ja useita kertoja päivässä. Jos kissasi kuitenkin ahmii kaiken ruokansa kerralla, voit esimerkiksi piilottaa ruoan pienempinä annoksina eri paikkoihin kotona, jolloin kissa saa etsittävää. Voit myös käyttää aktivointiruokakuppia, josta kissa saa ruoan ulos vain tassunsa avulla, tai laittaa ruoan aktivointileluun, josta ruoka tulee ulos pieninä määrinä lelua liikutettaessa. Aktivointileluja voi myös tehdä itse, esimerkkinä muovipullo, jossa ei ole korkkia. Varo kuitenkin teräviä reunoja!

Vati

Jos kotona on koira

Jos koira on tarpeeksi hyvätapainen, niin ettei se hypi pöytätasoille, voi kissan ruoka-annokset sijoittaa sellaiselle korkeudelle, ettei koira yletä niihin.

Jos kotona on kissoja, joilla eri ruokavaliot

Nykyään on saatavilla myös ruoka-automaatteja, jotka voivat tunnistaa eri kissat niiden kaulapannassa tai niskassa olevan mikrosirun avulla ja annostella kissalle juuri sille tarkoitettua ruokaa. Jos taas jollakin kissoista on tarve pudottaa painoa ja samassa taloudessa asuu myös toinen kooltaan hieman pienempi kissa, voit sijoittaa ruoan muovilaatikkoon, johon teet rei´än, josta vain pienempi kissoista mahtuu sisään.

Potta
  • facebook
  • youtube