Koti Kissa Kissa Elämää kissan kanssa Kun kissa ikääntyy

Elämää kissan kanssa

Tulosta
Kun kissa ikääntyy

Kun kissa ikääntyy

Kissat ovat tunnettuja siitä, että ikä ei juurikaan näy niiden ulkomuodossa. Vaikka muutokset eivät ulospäin näkyisikään, ikääntymisen vaikutukset ilmenevät kuitenkin solutasolla.

Kissa elää keskimäärin 14-vuotiaaksi, mutta yli 20-vuotiaat kissatkaan eivät ole mikään harvinaisuus. Ikääntyminen saa aikaan monenlaisia muutoksia kissan elimistössä. Osa näistä muutoksista, kuten elimistön hapettumisstressin lisääntyminen ja munuaisten toiminnan asteittainen heikentyminen, eivät suoraan ole silmin havaittavissa. Joitain ikääntymiseen liittyviä seikkoja voi kuitenkin näkyä myös päällepäin. Tällaisia ovat mm. kissan aktiivisuuden ja liikkuvuuden väheneminen, aistitoimintojen heikkeneminen ja turkin harmaantuminen.

 
Article_Banners_1060x350_Cat_8_2016
 

Noin 90 %:lla yli 12-vuotiaista kissoista on arvioitu olevan nivelrikkomuutoksia. Nivelrikkomuutoksia voi olla vaikeaa havaita, kuten muutakaan kissan kipua. Hyppäämishaluttomuus tai vähentynyt turkin nuoleminen, sekä muutokset kissan käyttäytymisessä voivat kuitenkin olla merkkejä nivelrikosta sekä nivelkivuista.

Hyvä huolenpito ja oikeanlainen ruokavalio parantavat kissan elämänlaatua ja saattavat pidentää sen odotettua elinikää. Kun kissa ikääntyy, sen immuunijärjestelmä ja kyky hyödyntää ravintoa heikkenee ja ruokahalu huononee. Pureskelemisesta tulee aiempaa vaikeampaa. Vanhenevilla kissoilla onkin erityisen tärkeää, että ravinto on helposti sulavaa. Osalla yli 12-vuotiaista kissoista energiantarpeen on myös todettu kasvavan.

 
Article_Banners_1060x350_Cat_9_2016
 

AGEING 12+ -ruokavalioden ravintoaineyhdistelmä tukee kissan hyvinvointia sen ikääntyessä. EPA ja DHA -rasvahapot sekä antioksidantit auttavat taistelemaan solujen ikääntymistä vastaan, ja nivelsuoja-aineet tukevat tuki- ja liikuntaelinten hyvinvointia. Lisäksi fosforin saantia on rajoitettu ikääntyvän kissan munuaisten hyvinvoinnin tueksi.

  • Tutustu ikääntyvien kissojen ravitsemuksellisia tarpeita tukeviin Ageing  kuivaruokiin ja säilykkeisiin
  • Tutustu eläinlääriasemilla myytäviin kissojen erityisruokavalioihin tästä.
  • facebook
  • youtube