Royal Caninin “Kissat ja koirat ensin” -periaate kertoo siitä, että kissoilla ja koirilla on innovaatioprosessissamme keskeinen rooli. Jo yli 40 vuoden ajan Royal Canin on työskennellyt kasvattajien ja ravitsemustieteilijöiden kanssa kehittääkseen tuotteistaan yhä tarkempia ja räätälöidympiä ja vastatakseen aina vain paremmin kissojen ja koirien todellisiin ravitsemustarpeisiin.

Kissat ovat kautta aikojen kiehtoneet ihmisiä ja ne ovatkin sopeutuneet hyvin yhteiseloon kanssamme. Kissoilla on kuitenkin omat lajikohtaiset tapansa ja tarpeensa, jotka on tunnettava ja joita on kunnioitettava. Siten varmistetaan kissan hyvinvointi ja terveys.

Koira on sopeutunut elämään ihmisen rinnalla jo vuosituhansien ajan. Se kuitenkin käyttäytyy ja viestii eri tavalla kuin ihminen. Myös koiran ravitsemukselliset tarpeet ovat lajityypillisiä. Lajituntemus ja kunnioitus tätä hienoa eläintä kohtaa auttavat tukemaan koiran hyvinvointia ja terveyttä.  

Royal Canin Health Nutrition -ruokavaliot sisältävät kaikki välttämättömät ravintoaineet äärimmäisen tarkasti määritellyssä tasapainossa, huomioiden eläimen iän, koon, fysiologisen tilan sekä rodun. Oikea ruokavalio tukee kissan ja koiran jokapäiväistä hyvinvointia ja varmistaa sen terveyden säilymisen läpi elämän.

Lisää tietoa kissojen ja koirien hyvinvoinnista

Artikkelit Oppaat ja esitteet FAQ Näin luet pakkausselostetta
Koti > Ravitsemus > Lisää tietoa kissojen ja koirien hyvinvoinnista > Artikkelit > Miten valita lemmikille sopiva ruoka?

Artikkelit

Miten valita lemmikille sopiva ruoka?

Lähtökohtana kissan ja koiran lajikohtaiset tarpeet

”Kissa ei ole pieni koira – koira ei ole pieni ihminen”.

Kissa ja koira ovat omia eläinlajejaan, ja tiedetään, että niiden lajikohtaiset ravitsemukselliset tarpeet poikkeavat oleellisesti toisistaan. Sopivaa ruokavaliota valittaessa tulisikin kissoja ja koiria kunnioittaa omina lajeinaan. Lajityypillisten erojen lisäksi tulisi huomioida myös kunkin eläimen yksilölliset ravitsemukselliset tarpeet, kuten ikä, elämäntyyli ja rotu sekä mahdolliset erityistarpeet. Esimerkiksi se, onko lemmikki steriloitu vai ei, vaikuttaa merkittävästi sen ravitsemuksellisiin tarpeisiin.

RC_siluetti_tarpeet_1000px_2015

Teollista vai kotiruokaa?

Tarjoamalla lemmikille laadukasta, teollista kuiva- tai säilykeruokaa, voi helposti varmistaa lemmikin saavan ruoastaan kaikki tarpeelliset ravintoaineet. Jos haluaa itse valmistaa ruoat lemmikilleen tai koostaa ruokavalion useista erilaisista lähteistä, tulisi ensin perehtyä huolellisesti juuri oman lemmikkinsä ravitsemuksellisiin tarpeisiin niin ravintoaineiden kuin energiankin suhteen. Kissa ja koira saattavat elää kohtuullista elämää myös vähemmän optimaalisella ravinnolla, mutta tasapainoinen, yksilölliset tarpeet täyttävä ravinto luo vahvan pohjan kissan tai koiran terveydelle ja hyvinvoinnille läpi sen elämän.

Oikeat ravintoaineet oikeassa suhteessa

Ravinnon tehtävä on tarjota energiaa ja rakennusaineita jatkuvasti kasvavalle ja uudistuvalle elimistölle. Lisäksi ravinnon avulla voidaan vahvistaa terveyttä ja erikoisruokavalioilla jopa tukea sairauksien hoitoa. Tiedetään, että elimistön ihanteellisen toiminnan ylläpitämiseksi kissat ja koirat tarvitsevat päivittäin 50−70 ravintoainetta, joille on asetettu tutkimuksiin perustuvat, kansainväliset saantisuositukset. Ei riitä, että ruoka sisältää niitä kaikkia – ravintoaineiden tulee olla myös keskenään oikeassa tasapainossa.

Sopivan ruokavalion löytäminen voi joskus olla haastavaa, varsinkin jos siitä koettaa selviytyä pelkästään pakkaustekstejä vertailemalla. Useissa ruokapakkauksissa on merkittynä vain koostumustiedot, eli ne raaka-aineet, joita ruoka sisältää. Raaka-ainelista ei kuitenkaan kerro mitään ruoan sisältämien ravintoaineiden pitoisuuksista, ruoan sulavuudesta tai maittavuudesta. Kahdella ruoalla voikin olla täysin samanlainen raaka-ainelista, vaikka ravitsemuksellisesti ruoat eroaisivat merkittävästi toisistaan. Royal Canin -ruoat sisältävät kaikki kissan ja koiran tarvitsemat ravintoaineet oikeassa suhteessa. Yksittäisen ruokavalion tarkan ravintoainesisällön voit tarkistaa tuotesivuilta.

RC_Koostumus_1000px_2015

Tutkimusta tuotekehityksen takana

Royal Caninin ruokavalioiden reseptit perustuvat kissojen ja koirien tutkittuun ravintoaineiden tarpeeseen, eli siihen kuinka paljon ruoassa tulee olla esimerkiksi valkuaisainetta, rasvaa, kivennäisiä ja vitamiineja. Niiden pitoisuudet ilmoitetaan pakkauksissa ravintoaineiden eikä raaka-aineiden osalta. Ravintoainekoostumusta suunniteltaessa huomioidaan viralliset ravintoaineiden saantisuositukset, tuoreimpien tieteellisten tutkimusten tulokset sekä mm. eläimen ikä, elämäntyyli, koko ja rotu. Tuotteissa käytetyt raaka-aineet valitaan ravintoainelähtöisesti eli halutun ravintoainekokonaisuuden mukaan.

Laadukkaat ja turvalliset tuotteet

Royal Canin noudattaa tuotannossaan erittäin tarkkaa laadunvalvontaa aina raaka-ainetasolta valmiiseen tuotteeseen asti. Raaka-aineiden toimittajat valitaan tiukkojen kriteerien perusteella ja tehtailla noudatetaan tarkkoja hygienia- ja turvallisuusvaatimuksia. Jokaisella Royal Canin -tehtaalla noudatetaan samoja tuotantomenetelmiä ja laatustandardeja. Näin jokainen tuote on yhtä korkealaatuinen ja ravintoainesisällöltään samanlainen riippumatta siitä, millä tehtaalla se on valmistettu.

Etsi kissallesi sopiva ruokavalio

Etsi koirallesi sopiva ruokavalio

Royal Canin –ruokia myydään lemmikkitarvikeliikkeissä ja eläinlääkäriasemilla.